Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství světa

Příspěvky

MS 2009: Slováci po boji udolali Norsko

4. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 11. hrací den: Slovenský tým čekal pouze nic neřešící zápas, tudíž veškerá výraznější motivace byla pryč. Utkání se odvíjelo pro naše východní sousedy dobře, když se zapsali do listiny střelců Růžička a Smrek. Dvougólový náskok jakoby však do slovenských žil nedodal potřebný kyslík. Nejprve Bastiansen a později Lund rázem skóre vyrovnali. Slovenští hráči znervózněji, z čehož pramenily častá vyloučení. Střetnutí nakonec dospělo do prodloužení. Úspěšným a zároveň posledním střelcem týmu na šampionátu byl Nagy. Slovensko - Norsko 3:2 po prodl. (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0).

 

MS 2009: Švédové porazili Francii a utkají se s Českou republikou

4. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 11. hrací den: Tajenka je rozluštěna. I přes veškerou snahu se hráčům Francie nepodařilo střetnutí s favorizovaným Švédskem výrazněji zdramatizovat, a tak je jisté, že právě severský celek bude soupeřem našich reprezentantů ve čtvrtfinále probíhajícího šampionátu. Francouzi se dostali do hry během druhé dvacetiminutovky, kterou i díky třema přesným střelám vyhráli. Na úspěchy se jim už navázat nepodařilo a naopak Tre kronor náskok pojistili šestým gólem. Švédsko - Francie 6:3 (3:0, 2:3, 1:0).

 

MS 2009: Gólový účet Ruska proti Lotyšsku se zastavil na šesti trefách

3. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 10. hrací den: Sborná si podle papírových předpokladů poradila s týmem Lotyšska a potvrdila si výsadní pozici na špiči osmifinálové skupiny. První třetina ale nenasvědčovala nějké výrazné převaze, neboť Rusové překonali gólmana Masalskise pouze jednou. Zlom nastal během druhé části hry, kdy se postupně trefili Těreščenko, Tverdovskij a podruhé Kurjanov. Snížení Vasiljevse bylo jediným světlým okamžikem pro lotyšský výběr. Skóre posléze navýšili Frolov a opět Tverdovskij. Rusko - Lotyšsko 6:1 (1:0, 3:1, 2:0).

 

MS 2009: Češi porazili Bělorusko a můžou čekat na soupeře pro čtvrtfinále

3. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 10. hrací den: Naši hokejisté si bez výraznějších problémů připsali klíčovou výhru nad houževnatým a zároveň oslabeným Běloruskem.  První změna skóre nastala až v polovině zápasu, kdy Čajánek při vlastním oslabení propálil Kovala. Náskok navýšil v závěru druhé třetiny povedenou střelou z úhlu Eliáš. O konečnou podobu výsledku se postaral svým druhým zásahem v utkání aktivní Čajánek. Brankář Štěpánek si připsal už druhé čisté konto na turnaji. Bělorusko - Česká republika 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

 

MS 2009: Kanada si zatrénovala s Norskem

3. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 10. hrací den: Předpokládaný úspěch Kanady se stal potvrzenou realitou. Zápas se však vyvíjel zajímavě. Na úvodní gól Lombardiho dokázali Norové odpovědět, když se prosadil Zucarello. Úplný zlom nastal v poslední dvouminutovce první třetiny, kdy se zapsali do listiny střelců Hamhuis a Stamkos. Zámořský celek přidal ve druhé části hry další dvě branky a nebylo už co řešit. Výhra Kanady zajistila čtvrtfinálovou účast pro Českou republiku a Bělorusko. Norsko - Kanada 1:5 (1:3, 0:2, 0:0).

 

MS 2009: Švédové si poradili s domácím Švýcarskem

3. 5. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 10. hrací den: Pro hokejisty Švédska  bylo vítězstvím povinností, pokud si tedy chtěli udržet pozici zajišťující účast mezi nejlepšími osmi celky šampionátu. Po čtyřiceti minutách byl stav pouze 0:2, což ještě mohlo vzbuzovat případné naděje na zvrat. Předpokládané vize se ukázaly jako plané, reprezentace Tre kronor vsítila další dva góly a bylo rozhodnuto. Kosmetická úprava skóre v podobě zásahu Lemma už nic řešit nemohla. Švýcarsko - Švédsko 1:4 (0:1, 0:1, 1:2).

 

MS 2009: Lotyšsko porazilo Švýcary a bojuje o čtvrtfinále

30. 4. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 7. hrací den: Hokejisté Lotyšska vstoupili do osmifinálového dění tou správnou nohou. Utkání s domácím Švýcarskem zvládlo poměrně dobře, neboť výhra na nájezdy je cennou a zároveň klíčovou záležitostí. Přitom až na penaltovou loterii to dojít nemuselo. Lotyšsko vedlo až do devětapadesáté minuty po gólu Cipulise. Švýcary zachránil v poslední minutě Ambühl. Hrdinou se stal Niživijs. Švýcarsko - Lotyšsko 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 0:1 - 0:0).

 

MS 2009: Kanada převálcovala Čechy pěti góly

30. 4. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 7. hrací den: Na zápas s Kanadou nebudou naši hokejisté vzpomínat v dobrém. Už po první třetině si zámořský tým vytvořil tříbrankové vedení. Všechny góly pramenily z využitých přesilovek. Drtivý nástup odnesl gólman Štěpánek, který ještě během první třetiny přepustil své místo Pruskovi. Český celek měl k dispozici devět přesilovek včetně více než minutové 5 na 3, avšak žádnou z nich nedokázal využít. Svěřenci trenéra Ruffa si vývoj utkání pohlídali. Heatley a St. Louis navýšili skóre na děsivých 5:0. Kouzlo gólmana Masona narušil tři minuty před koncem Hemský. Kanada - Česká republika 5:1 (3:0, 0:0, 2:1).

 

MS 2009: Švédové třikrát vedli, přesto s Ruskem prohráli

30. 4. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 7. hrací den: Divoké představení bylo k vidění během zápasu Ruska se Švédskem. Sborná jakoby zpočátku nevěděla co na severský celek hrát a během utkání třikrát dotahovala brankovou ztrátu. Nakonec se jí podařilo boj dovést do vítězného konce, když v prodloužení rozhodl o triumfu Ruska obránce Kalinin. Rusko - Švédsko 6:5 po prodl. (2:2, 1:1, 2:2 - 1:0).

 

MS 2009: Bělorusko porazilo Nory až v prodloužení

30. 4. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa

Mistrovství světa - 7. hrací den: Bělorusko vstupovalo do zápasu jako poměrně jasný favorit, avšak na vítězství se pořádně nadřelo. Po jednadvaceti minutách dokonce prohrávalo už 0:2, když se trefili Thoresen a Trygg. Bělorusko se vrátilo do hry díky gólu Ugarova. Vyrovnání zařídil ve dvaačtyřicáté minutě Grabovskij. Definitivní zlom zápasu nastal během prodloužení, které ukončil po pěti minutách Salej. Bělorusko - Norsko 3:2 po prodloužení (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0).