Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Nebojácná Jihlava vyráží pro body do Ústí

9. 12. 2009

První hokejová liga dnes nabídne večerní porci zápasů osmadvacátého kola. Šlágrem bude střetnutí Ústeckých Lvů s jihlavskou Duklou. Posledními porážkami otupený Chomutov bude hledat ztracenou hvězdu úspěchů doma, soupeřem mu bude Havlíčkův Brod. Rozzářená Olomouc přivítá v moravském derby mužstvo Šumperka.

 

 

Hradec Králové zajíždí na led Tábora s cílem utnout dvouzápasovou sérii neúspěchů. Dobrými výsledky povzbuzený Beroun přivítá na svém zimním stadionu nevyzpytatelné Benátky. Chrudim bude chránit svou čtyři zápasy trvající domácí neporazitelnost proti ve formě hrající Třebíči. Znojmo bude chtít s Kadaní vystoupit ze svého stínu šedi. Havířovští Panteři vyrážejí na lov bodů do Vrchlabí.

 

DNEŠNÍ PROGRAM 28.KOLA:

(2.) KLH Chomutov - (7.) HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

Chomutov upadl do období temna. Průběžně druhý tým soutěže z posledních tří zápasů vybojoval pouhý bod a na svého úhlavního rivala z Ústí ztrácí už osm zářezů. První varování přišlo v Chrudimi, kde tým překvapivě podlehl místním bojovníkům 3:1. Porážka však nezanechala výraznou odezvu, neboť už v nadcházejícím kole Severočeši rozprášili 8:2 Znojmo. V přímé bitvě s Ústím přišla smolná porážka v prodloužení 4:3. Jakoby tento moment zanechal pocit velkého zklamání. Následně Chomutov prohrál v Jihlavě a v mikulášské dohrávce dostal naloženo od Olomouce. Rebelové si umí udržet sérii bodového zisku, avšak výpadky mají časté. Nyní je proti hladovému soupeři čeká nadmíru těžká zkouška.

Letošní vzájemný zápas: 1:4

Forma týmů: špatná - dobrá

Tip: 1

 

(8.) Orli Znojmo - (14.) Sportovní klub Kadaň (17:30)

Orli z posledních tří zápasů vydolovali pouhý bod, takže o metě večera nemůže být žádný pochyb. Domácí trenérské duo Neliba-Vaněk se bude muset pravděpodobně obejít bez útočné opory Jakuba Svobody, nejistý start je i u dalšího forvarda Tomáše Vyletelky. Již dříve tým na delší dobu přišel o zkušeného Radka Hamana, jenž se zotavuje v nemocnici po operaci přetrhaných vazů. Kadaň střídá dobré výkony s těmi méně povedenými, ale bezesporu do Znojma pojede s cílem bodovat.

Letošní vzájemný zápas: 3:2

Forma týmů: špatná - průměrná

Tip: 1

 

(1.) HC Slovan Ústečtí Lvi - (5.) HC Dukla Jihlava (18:00)

Výkony Ústí se udržují na vysokém standartu. Týmu se daří překonávat odpor soupeřů a výsledkem je výsadní postavení na špici průběžné tabulky soutěže. Dosavadní suverenitu pošramotily naposledy v pětadvacátém kole Benátky, které favorita ligy rozdrtily potupou 5:0. O tři dny dříve tým ztratil domácí neporazitelnost se Znojmem. Po zvládnuté bitvě podzimu s Chomutovem se ústečtí hráči nezalekli ani stávkou odpočatých Panterů. Nyní je však čeká těžký soupeř. Jihlava prožívá nejlepší období letošní sezóny a chce nebojácně obrat vedoucí celek ligy o cenné body. Dukla v sobotu porazila Chomutov a rozšířila svou bodovou sérii na sedm utkání. Podaří se jí uspět i dnes?

Letošní vzájemný zápas: 3:1

Forma týmů: velmi dobrá - vynikající

Tip: 1

 

(9.) HC Chrudim - (6.) SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Krize z domácího prostředí se zdá být zažehnána. Týmu prospívá i fakt, že své fanoušky potěšil výhrou v posledních čtyřech vystoupeních na svém stadionu. Venku je to poněkud slabší, nicméně průběžná devátá pozice s minimální ztrátou na nejbližší soupeře je poměrně optimální. Hosté můžou zářit spokojeností. Tým už čtyřikrát v řadě naplno bodoval a nezalekl se ani Olomouce. Jedna série skončí, otázkou je, který z celků svého protivníka přehraje.

Letošní vzájemný zápas: 2:4

Forma týmů: dobrá - vynikající

Tip: 02

 

(15.) Hockey Club Tábor - (4.) HC VCES Hradec Králové (18:00)

Oba dnešní soupeři potřebují vítězství jako odrazový můstek k lepším dnům. Táborští v posledních pěti zápasech potrápili Jihlavu a porazit dokázali jen Kadaň. Stydět se však nemusí ani za porážku 5:3 na ledě Chomutova. Východočechům ukončil sérii čtyř výher v řadě probuzený Beroun a v sobotu Hradec přehrála i oživená Olomouc. Brány k bodům jsou otevřeny, který odvážlivec přijde pro odměnu?

Letošní vzájemný zápas: 3:5

Forma týmů: špatná - dobrá/sestupná

Tip: 10

 

(3.) HC Olomouc - (16.) Salith Šumperk (18:00)

Samostatné preview. Čtěte také o nových posilách Draků.

Letošní vzájemný zápas: 1:2sn

Forma týmů: dobrá/vzestupná - tragická

Tip: 1

 

(12.) HC Berounští Medvědi - (11.) HC Benátky nad Jizerou (18:00)

Medvědi našli pomyslné rukavice síly, které jim přinášejí tolik toužebná vítězství. Beroun z posledních pěti zápasů dokázal nasbírat úctyhodných dvanáct bodů a trenér Richard Žemlička může být s výsledky nadmíru spokojený. Benátečtí si užívali svou formu až do soboty, kdy podlehli doma Vrchlabí. Před zmíněným klopýtnutím mužstvo nejprve porazilo Šumperk, poté senzačně spláchlo pěti góly krále ligy z Ústí a třetí plný zisk bodů zajistila klidná výhra v Havířově nad zaskakujícími juniory. Utkání by mohlo slibovat zajímavou podívanou.

Letošní vzájemný zápas: 4:5sn

Forma týmů: výborná - dobrá

Tip: 1

 

(10.) HC Vrchlabí - (13.) HC Havířov Panthers (18:00)

Vrchlabí se na základě tří posledně úspěšně odehraných zápasů drží v dobrém rozpoložení. Bodový zisk z Hradce navýšený šesti body za vítězství nad Šumperkem a Benátkami splňuje předpokládaný cíl. To soupeř z Havířova prošel peklem nejen na ledě. Vzhledem k dlouho nevyjasněným finančním pohledávkám se hráči rozhodli na protest bojkotovat utkání s Benátkami. Do zápasu tak museli vyrazit junioři posílení o několik mladších kolegů z dorostu. Bouřka s vedením klubu vygradovala odchodem generálního manažera Novotného a zároveň také k řešení. Hráči tak poctivě nastoupili k utkání s Ústeckými Lvi a příkladnou bojovností se statečně kvalitou lepšímu soupeři bránili. S ohledem na postavení v tabulce potřebují Panteři získat body, které by jim ulehčily celkové působení.

Letošní vzájemný zápas: 2:4

Forma týmů: dobrá/vzestupná - špatná

Tip: 02

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář