Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Malátní Draci zavítají do horký led Olomouce, přečkají peklo?

8. 12. 2009

Po nedělní jízdě, kterou odnesl výpraskem druhý Chomutov, se olomoučtí hokejisté opět představí doma. Jejich soupeřem bude tápající Šumperk, který se aktuálně topí ve výkonnostní krizi. Odčiní Olomouc své zaváhání z letošního prvního vzájemného zápasu?

 

Mizérii Draků odstartoval prohraný zápas v Třebíči. Následně tým neuspěl doma s Hradcem Králové a smolně podlehl i Ústeckým Lvům. Série neúspěchů čítá už sedm zápasů. Minulý týden došlo i zásah do hráčského kádru. Mužstvo opustili útočníci Zdeněk Sedlák s Peterem Novajovským.  Naopak příchod do kabiny hlásili Josef Mihálik a Petr Preučil.  Šumperk sráží i marodka hlavních opor. Lídra ofenzivy Jiřího Haška vyřadil ze hry zlomený palec a s nemocí zápasí zkušený Roman Meluzín.

 

V Olomouci se o víkendu naplno rozzářila hvězda úspěchů. Kohouti nejprve zvládli přímou bitvu s Hradcem Králové o třetí příčku a  v nedělní dohrávce rozprášili šesti góly stříbrným leskem pyšnící se Chomutov.   Šestibodový zisk tak přerušil neúspěšné výsledky klubu z posledních zápasů.

 

Co trenéry Mory rozhodně netěší je zdravotní stav klíčových hráčů. Kromě dlouhodobých rekonvalescentů Meidla s Řípou nemůžou využít služeb hned dalších čtyř hráčů. Minimálně dva týdny bude ještěv herní neschopnosti trojice Bordowski, Vyrůbalík a Janáček. Otazník visí nad návratem střelce Davídka, jenž laboruje se zraněním kolena. V nejbližší době by se do sestavy měl vrátit Ministr, jehož oslabila viróza.

 

Klub se navíc minimálně na měsíc bude muset obejít bez další ofenzivní opory Petra Polodny, kterého si extraligová Kometa Brno stáhla zpět. Jako náhradu zaslala na Hanou Pavla Selingra. Jednatřicetiletý forvard by se měl v sestavě objevit už ve středu.

 

První vzájemný zápas v letošním ročníku vyšel překvapivě lépe Šumperku. Draci dokázali využít domácího prostředí a díky neprůstřelnosti gólmana Hyláka triumfovat během samostatných nájezdů.


Poslední vzájemný zápas

SALITH ŠUMPERK - HC OLOMOUC 2:1 sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky: 53. Orsava, rozh. nájezd Hulva - 5. Brančík. Rozhodčí: Přikryl - Novák, Poláček. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváků: 1660.



Utkání začíná ve středu 9. prosince v 18 hodin na olomouckém zimním stadionu. Mora má tedy soupeři co vracet a meta vítězství je daná jasně. Splní domácí požadavek dne?



Předpokládané sestavy

HC Olomouc:
Žigárdy - Bartoň, Lhotský, Mikel, Nedbálek, Ondrušek, Paška, Staněk - Brančík, Ministr, Černý, Čuřík, Korhoň, Kucharczyk, Mikšan, Selingr, Tomajko, Venkrbec, Zábranský, Zbořil.

Salith Šumperk:
 Hylák - Chatrnúch, Zukal, Sedlák, Ondráček, Rimmel, Novotný - Potočný, Mihalík, Antonovič - J. Daneček, Hulva, Přeučil - Janečka, Podešva, Pospíšil - Orsava, Noha, Pekr – Švaňhal.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář