Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak si povedou nováčci proti hlavním favoritům soutěže?

7. 10. 2009

Druhá nejvyšší domácí soutěž dnes pokračuje osmým kolem. Pravděpodobně největší pozornost budou paradoxně poutat utkání, ve kterých se střetne Tábor s Chomutovem a Ústí se Šumperkem. Nováčci soutěže mají jedinečnou šanci se ukázat, jaká síla v nich skutečně je. Větší očekávání jsou kladena i na Beroun, který po delší době ukořistil druhou výhru v sezoně a nyní se postaví Rebelům z Havlíčkova Brodu.

 

Středeční program 8. kola:

(5.) HC Benátky nad Jizerou - (10.) HC VCES Hradec Králové (17:00)

Nejspíš ani skalní fanoušci Benátek nevěřili v tak dobré výsledky, jakými se nyní může mužstvo pyšnit. Pouhé dvě porážky ze sedmi střetnutí jsou jasným důkazem velmi dobré formy. Kde se vzala ona skrytá síla záložního týmu extraligového Liberce? Ofenzivu táhne zkušený Josef Skořepa s Petrem Kicou. Mužstvu navíc můžou pomáhat v rámci střídavých startů liberečtí hráči. Esem v rukávu se jeví Lukáš Vantuch, který během čtyř startů nasbíral stejný počet branek a přidal ještě dvě asistence. Z postu obránce si výborně vede Petr Kolmann. Před vlastním publikem mají nyní možnost rozšířit své konto, které nyní čítá třináct bodů. To Východočeši mají ke spokojenosti hodně daleko. Aktuální desátá příčka a nepřesvědčivé výsledky jsou nepříjemnou realitou. V minulém kole Hradečtí horko těžko zvládli souboj s nováčkem ze Šumperka a jejich síla je průběžně pod předpokládanými možnostmi. Z venku má tým pouhé dva body, což je faktem, který by zajisté chtěli změnit. Svěřenci trenéra Mičky přijedou i s novou posilou, kterou je obránce Aleš Křetínský. Pomůže jim k bodovému zisku?

Tip: 4:2

 

(13.) HC Havířov Panthers - (9.) SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)

Třebíč by ráda na ledě Havířova prodloužila svou pětizápasovou bodovou sérii, avšak ví, že ji čeká těžký soupeř. Panteři jsou nevyzpytatelným mužstvem, které umí potrápit i věhlasnějšího soupeře. Byli to právě oni, kdo uťal střeleckou jízdu Havlíčkova Brodu. Jejich hlavním problémem je zopakovat předchozí úspěch. Hosty by k případnému úspěchu mohla dotlačit formace Káňa- Nahodil-Obdržálek, která se postarala o klíčové úspěchy v Šumperku a s Benátkami. Třebíč má třetí nejlepší bilanci v lize na ledě soupeřů, a proto je také pasována do role mírnějšího favorita. Potvrdí prognózu i v zápase?

Tip: 2:3p

 

(2.) HC Slovan Ústečtí Lvi - (16.) Salith Šumperk (18:00)

Velká zkouška čeká Draky ze Šumperku. Přijedou totiž na led druhého týmu soutěže, který je zároveň pasován do role jednoho z hlavních favoritů na postup do extraligy. Střetnutí bude mít zásadní náboj pro obě mužstva. Ústečtí Lvi zajisté nejsou se svou domácí bilancí spokojeni. Týmy Kadaně i Třebíče si z jejich ledu odvezly po bodu, což příliš omluvitelné není. Hosté se po sérii tří porážek ocitli na nepopulárním dně tabulky. Bojovnost jim rozhodně upřít nejde, otázkou spíše zůstává, zda-li se nyní vybičují k maximálnímu výkonu, který by je nasměroval k úspěchu. Je reálné, aby zopakovali senzační výhru z Jihlavy? Podle aktuálních prognóz nejspíš ne, ale vše se může ukázat až v utkání.

Tip 4:1

 

(7.) HC Vrchlabí - (11.) Sportovní klub Kadaň (18:00)

Vrchlabí v minulém kole využilo uvadnutí Havlíčkova Brodu a na jeho ledě si připsalo klidnou výhru v poměru 4:0. Úspěch zároveň znamenal přerušení dvouzápasové série porážek. Hosté se potácí v nepříliš dobrých výkonech. Ve vyrovnaném utkání sedmého kola vyhráli doma nájezdy proti Havířovu, avšak celkové jejich výsledky nejsou vůbec dobré. Z ledu soupeře zatím Kadaň dokázala vydolovat pouhý bod, což je stráží do pozice outsidera. Rozhodne o vítězi domácí prostředí?

Tip 3:2

 

(15.) HC Berounští Medvědi - (4.) HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)

Od Medvědů se čeká navázání na minulý úspěch proti Jihlavě. Rebelové jakoby po vynikajícím vstupu do sezony ztratili síly. Záložní tým pražské Slavie prohrál poslední dvě utkání a nad Havlíčkovým Brodem se zatáhla mračna. Přijde konečně vysvobození z krize?

Tip 2:1

 

(8.) HC Olomouc - (6.) HC Dukla Jihlava (18:00)

Podrobné preview v samostatném článku.

Tip 3:1

 

(12.) Hockey Club Tábor - (1.) KLH Chomutov (18:00)

I druhého nováčka soutěže čeká pekelný večer. Táborští Kohouti přivítají na svém ledě průběžného vládce ligy. Dvanáctý tým tabulky překvapuje nesmírnou bojovností a poměrně vyrovnaným skóre. O to lépe vyznívá i fakt, že sveřenci trenéra Stárka održeli jen osmnáct branek. mrzet můžou spíš jen těsné čtyři prohry. Chomutov ani po sedmi kolech neztratil ani bod a vesele se veze na vítězné vlně. Do Tábora jede lídr s jasným cílem, avšak je si vědom síly soupeře. Získá Chomutov i osmé vítězství v řadě?

Tip: 2:3

 

(14.) HC Chrudim - (3.) Orli Znojmo (18:00)

Domácí od sebe rozhodně čekali víc. Aktuální čtrnáctá příčka, pouhé čtyři body a nejhorší obrana v soutěže jsou výstražným varováním. Bilance tří porážek v řadě poslala tým s ambicemi vyřazovacích bojů až do spodních pater tabulky. Chrudim překvapivě tápe a potřebuje evidentní impulz. Soupeř ze Znojma vzlétá k lepším výsledkům. Vysoká výhra (5:0) nad Berounem, čistý štít z Olomouce (2:0) a vydřený triumf s Táborem (3:2) jsou vizitkou zlepšení. Orli přiletí do chrudimského sídla s rolí favorita, kterou by rádi potvrdili i výsledkem.

Tip: 2:3

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář