Jdi na obsah Jdi na menu
 


Napraví si Mora pošramocené sebevědomí proti Jihlavě?

7. 10. 2009

Už ve středu čeká olomoucké hokejisty možnost reparátu za poslední dvě nevydařená vstoupení se Znojmem a v Chomutově. V rámci osmého kola první ligy přijede na hanácký led jihlavská Dukla, která má rozhodně Kohoutům co oplácet.

 

Soupeř z Vysočiny se vrací na místo, ze kterého má zajisté řada hráčů v živé paměti nezapomenutelný loňský výprask v poměru 10:2. Jihlava nemá od loňské sezony s Olomoucí zrovna příznivou bilanci. Během čtyř vzájemných měření sil se svěřenci aktuálního lodivoda Josefa Augusty radovali z vítězství jen jednou.

 

Nejspíš málokdo čekal, že Dukla vstoupí takovým razantním způsobem do nového ročníku ligy. Jihlavští nejprve v prvním kole rozprášili Třebíč 7:2 a hned za čtyři dny vyškolili Hradec Králové 5:1, a to dokonce na jeho vlastním ledě. Potom však přišlo překvapující domácí selhání s nováčkem ze Šumperka, které vyznělo v poměru 5:6 právě pro hosty. Vzápětí tým s velkým historickým renomé prohrál v Benátkách 4:1 a rázem bylo sebevědomí na bodě mrazu. Vysvobozením byla domácí výhra nad Havířovem 4:2 a navazující úspěch z ledu Vrchlabí 2:1. Návrat na výraznější výsluní opět zamrzl po nečekané porážce 3:1 ve trápícím se Berouně.

 

 Oba soupeři jsou na tom bodově stejně, avšak Jihlava zaujímá díky lepšímu skóre šesté místo. Dvanácti násobný mistr let minulých se navíc může pyšnit třetí nejlepší ofenzivou v lize. Produktivitu útočných řad zajišťují elitní opory jako Oldřich Bakus, Ladislav Rytnauer či Tomáš Čachotský.

 

Vizitku málo inkasujícího týmu si Mora pokazila v sobotním zápase v Ústí, ve kterém inkasovala pět branek. Gólovou efektivitu domácích nevydržel brankář Štefan Žigárdy, který po čtvrté puku v síti přepustil své místo Daliborovi Sedlářovi. I přes tento nepříznivý fakt má podle statistik Olomouc pátou nejlepší obranu v lize. Pohoda a sebevědomí mužstva bylo nahlodáno, avšak nová výzva může udělat za vším tlustou čáru.

 

Utnou Kohouti nepříznivou sérii? Rozšíří nejlepší kanonýr soutěže Martin Davídek své střelecké konto? Bude Mora efektivnější v proměňování šancí? Odpověď na tyto a mnohé další otázky se dozvíme již ve středu 7. října. Utkání začíná v 18 hodin.

  

Vzájemné zápasy ze sezony 2008/2009:

HC Olomouc – HC Dukla Jihlava 3:2
Branky: Smejkal, Brančík, Čuřík – Suk, Bakus

HC Dukla Jihlava – HC Olomouc 1:3
Branky: Kříž – Hodek 2, Hanzal

HC Dukla Jihlava – HC Olomouc 2:3sn
Branky: Bakus, Bezděk – Ministr 2 (rozhodující nájezd), Žajgla

HC Olomouc – HC Dukla Jihlava 10:2
Branky: Ministr 2, Řípa 2, Mikel, Davídek, Nedbálek, Kříž, Vyrůbalík, Zbořil – Kuřítko, Bakus

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář