Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Semifinále startuje, Chomutov vyzve Olomouc a Ústí změří síly s Hradcem Králové

8. 3. 2010

Druhá nejvyšší domácí soutěž se opět dostává do výrazné pozornosti. Již dnes odstartují semifinálové boje čtyř nejúspěšnějších celků. Podle papírových předpokladů si postup vybojovali ti očekávání. Do rolí favoritů jsou pasovány oba severočeské kluby z Ústí a Chomutova, avšak je jisté, že jak Hradec Králové, tak i Olomouc budou chtít soupeře potrápit.

 

Týmy Ústí, Chomutova, Olomouce a Hradce Králové byly díky svému postavení v tabulce přímo nasazeny do čtvrtfinále, a tak nemusely procházet standartní zatěžkávací zkouškou jako ostatní soupeři. Hráči Ústí i Chomutova zvládli ukončit své úvodní série s Kadaní resp. se Znojmem už po čtyřech zápasech. Na udolání Jihlavy potřebovala Olomouc o zápas více a Hradec ukončil sérii s Třebíčí až v šestém zápase.

 

Ústí se s Hradcem Králové během letošní sezony utkalo čtyřikrát a z toho tři zápasy dovedlo do úspěšného konce. Veškerá měření sil byla víceméně vyrovnaná, a tak se také očekává průběh. Favoritem série jsou bezpochyby Severočeši, kteří budou sázet na kompaktní výkon mužstva a silnou ofenzivu. Hradečtí víceméně nemají co ztratit a klíčem k úspěchu bude zejména domácí prostředí. Otázkou zůstává, zda-li se opět jako jednička v bráně představí Tomáš Vošvrda, který se výraznou měrou podílel na postupu přes Třebíč.

 

Olomouc vyrukuje na Chomutov v plné palbě. Do hry jsou připraveni nedávní marodi Milan Ministr s janem Tomajkem, což bezesporu zvyšuje naděje Hanáků na případný úspěch. Utkání slibují velkou ofenzivní podívanou. Rivalové se prozatím v průběžném ročníku utkali čtyřikrát a třikrát se radoval Chomutov. Tým s trenéry Vlkem a Fialou bude chtít ukázat, že dokáže konkurovat prvoligové elitě a očekává se velký boj. 

 

Dnešní program - semifinále - 1. zápasy série:

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC VCES Hradec Králové (18:00)
(1. místo - 190:96 - 117 bodů - 4. místo - 142:121 - 78 bodů)

Tip autora: Finálovou účast si v šestém zápase série zajistí Ústí   

 

KLH Chomutov - HC Olomouc (18:00)
(2. místo - 176:108 - 100 bodů - 3. místo - 141:113 - 81 bodů)

Tip autora: Finálovou účast si v sedmém zápase série zajistí Olomouc   

 

Zítřejší program - semifinále - 2. zápasy série:

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC VCES Hradec Králové (18:00)

KLH Chomutov - HC Olomouc (18:00)

 

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno