Jdi na obsah Jdi na menu
 


Češi na úvod smetli Švýcary

13. 6. 2009

V Plzni začalo úvodním zápasem letošní mistrovství světa hokejbalistů. Čeští reprezentanti k němu nastoupili proti nevyzpytatelnému Švýcarsku a před velmi dobrou návštěvou bezmála čtyř tisícovek diváků podali výborný výkon.

 

Od začátku dostali svého soupeře pod tlak a brankáře Webera zasypali spoustou střel. Na první gól ale čekaly solidně zaplněné tribuny až téměř do konce první třetiny, kdy se z dorážky prosadil Novák. Švýcarsko drželo naději na bodový zisk do 24. minuty, kdy si zadáci soupeře znovu nepohlídali prostor poblíž branky a z další dorážky zvýšil na 2:0 Sýkora. Ke třetí gólové dorážce se dostali svěřenci trenéra Raka už po pouhých patnácti sekundách třetí části, Pacovský upravil na 3:0 a definitivně zlomil soupeřův odpor. Švýcaři se sice pokoušeli i dál o ojedinělé protiútoky, ale na jejich hře byla patrná určitá rezignovanost. Češi si zápas užívali a přidali ještě dva další góly. První zápas se v Plzni českému týmu i domácím fanouškům vydařil. Oficiální návštěva 3.894 diváků znamená překonání historického rekordu v návštěvnosti hokejbalového zápasu. Pokud se bude Česku i dál dařit podobně, dá se očekávat další posun rekordního zápisu.



Česko – Švýcarsko 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Branky: 14. Novák (Trčka, Sýkora), 24. Sýkora (Pospíšil, Střeska), 31. Pacovský (Kubeš, Novák), 40. Kejř (Lendl, Topolánek), 41. Novák (Topolánek). Vyloučení 3:5, využití 3:0. Rozhodčí Jamnic (Rak.), Mintz (Kan.). Diváci: 3.894. Nejlepší hráči:  XX – Weber.


Česko: Šulan – Dědič, Hodovník, Pospíšil, Střeska, Rejthar, Výborný, Růžička, Kadaně – Bacovský, Novák, Kubeš – Tyburec, Oliverius, Sýkora – Topolánek, Lendl, Kejř – Kypet, Švancar, Trčka. Trenér Rak.

Švýcarsko: Weber – Rindlisbacher, Ramseier, Fuchs, Muchagato, Hedinger, Hefti, Bossard, Faina – Aegerter, Wittwer, Reber – Suc, Meliger, Metroz – Beiersdörfer, Meier, Stucki – Sonderegger, Ruppen, Röthlisberger. Trenér Pico.


Ohlasy po utkání:

Leoš Rak (trenér ČR):
Pro nás to byl velice těžký zápas, střetli jsme se s výborně bránícím týmem. Čekali jsme, že soupeř bude bránit, připravovali jsme se na to, ale v úvodu na nás byla dost znát nervozita. Mysleli jsme si, že to z nás po prvním gólu spadne, ale nebylo to tak. Museli jsme se soupeřem bojovat až do konce, Švýcaři se nevzdali ani na okamžik.

Sebastien Pico (trenér Švýcarska)
:
K utkání jsme nastoupili sice v plné síle, ale proti nám byl silný tým. Navíc s výhodou domácího prostředí. V první třetině naši hru negativně ovlivnila častá hra v oslabení, pak se zdálo, že se nám povede vrátit se do hry, ale když se nedostanete do šancí a nedáte góly, můžete jen těžko uspět. Po třetím gólu bylo velmi těžké mužstvo motivovat. Skládám poklonu mužstvu Česka, které mělo opravdu velkou sílu.

Jan Pospíšil (Česko):
Švýcaři mají výborný tým, skvěle jim zachytal i brankář. Vytvářeli jsme si hodně šancí, ale ze začátku jsme nedávali góly. Nakonec jsme to ale zvládli. Hráli jsme před výborným publikem, kterému musíme také poděkovat.

 

Informační servis z hokejbalového MS je publikován se svolením organizačního výboru MS. (www.pilsen2009.com)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář