Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlatou hokejku si odnesl Tomáš Vokoun

27. 6. 2010

Na slavnostním galavečeru v karlovarském Grandhotelu Pupp proběhlo vyhlášení prestižní ankety o nejlepšího hokejistu uplynulé sezony. Sošku si odnesl gólman Tomáš Vokoun, který triumfoval s náskokem 272 bodů před druhým Jaromírem Jágrem.

 

Vokoun byl hlavním favoritem na celkové vítězství, a tak jeho zvolení nemohlo být žádným překvapením. Opora floridských Panterů potvrdila extratřídu svými výkony na uplynulém mistrovství světa, kdy pomohla k senzačním titulu mistrů světa. Třiatřicetiletý gólman tak navázal na dvanáct let starý triumf svého kolegy Dominika Haška.

 

Druhou příčku obsadil Jaromír Jágr. Útočník Avangardu Omsk neměl příliš podařenou sezonu, ale v reprezentačním dresu opět nezklamal. O pouhé dva body za ním zaostal Tomáš Plekanec, pro kterého naopak soutěžní ročník byl jeho nejúspěšnějším. Sedmadvacetiletý forvard vyhrál se sedmdesáti body produktivitu mužstva a byl rovněž jednou z hlavních opor na cestě Montrealu v play off.

 

Za pomyslnými stupni vítězů zaostal David Krejčí z Bostonu Bruins. Pátou příčku obsadil Roman Červenka, jenž je už spoluhráčem Jaromíra Jágra v Avangardu Omsk. Šestý skončil kapitán mistrů světa Tomáš Rolinek. Sedmý pak úspěšným comebackem korunovaný Dominik Hašek. Desítku nejlepších uzavřel trojlístek Tomášové Kaberle s Fleischmannem a Martin Straka.

 

1. Tomáš Vokoun (Florida Panthers/NHL) 1076 bodů
2. Jaromír Jágr (Avangard Omsk/KHL) 804 b.
3. Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens/NHL) 802 b.
4. David Krejčí (Boston Bruins/NHL) 570 b.
5. Roman Červenka (HC Slavia Praha) 409 b.
6. Tomáš Rolinek (Mettalurg Magnitogorsk/KHL) 379 b.
7. Dominik Hašek (HC Eaton Pardubice) 306 b.
8. Tomáš Kaberle (Toronto Maple Leafs/NHL) 286 b.
9. Tomáš Fleischmann (Washington Capitals/NHL) 249 b.
10. Martin Straka (HC Plzeň 1929) 184 b.