Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZOH 2010: Čeští reprezentanti připravili svým fanouškům horké chvíle, Lotyšsko udolali až v prodloužení

24. 2. 2010

Osmifinále: Svěřenci treméra Vladimíra Růžičky opět příliš nepřesvědčili. V důležitém zápase osmifinále si zahrávali s ohněm a nechybělo mnoho a mohlo být fiasko realitou. Poklidné dvougólové vedení po trefách Tomášů Rolinka a Fleischmanna bylo soupeřem smazáno v závěreční třetině a jen díky nebojácnosti Davida Krejčího v prodloužení se senzace nekonala.

 

Čeští hráči postupně upadali do hry bez nápadu a bojovnosti a pouze testovali odolnost brankáře Masalskise. Strážce lotyšské svatyně se postupně rozchytal a stal se nepřekonatelnou překážkou. Lotyši se velmi dobře takticky připravili a nedovolili našim hráčům příliš prostoru. Našim upadla aktivita po odstoupení Jágra ze hry. Jedno z největších jmen turnaje eliminovaly bolesti krční páteře, které jsou dozvukem tvrdého střetu s Ovečkinem z předchozího utkání ve skupině.

 

Česká republika - Lotyšsko 3:2 v prodloužení (2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Rolinek (Kuba, Havlát), 12. Fleischmann (Krejčí, Červenka), 66. Krejčí (Fleischmann) - 53. Cipulis (Niživijs, K. Redlihs), 57. M. Redlihs (Berzinš, Darzinš). Rozhodčí: McCreary (Kan.), Rieber (Švýc.) - Novák (SR), Winnekens (Něm.). Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0.

 

Česká Republika: Vokoun - Židlický, Kuba, Polák, T. Kaberle, Hejda, Kubina, Z. Michálek, Blaťák - Erat, Plekanec, Eliáš - Jágr, Čajánek, M. Michálek - Červenka, Krejčí, Fleischmann - Havlát, Vašíček, Rolinek.

Lotyšsko: Masalskis - K. Redlihs, Skrastinš, Rekis, Pujacs, Bartulis, Sotnieks, Lavinš - Ankipans, Sprukts, Karsums - Cipulis, Vasiljevs, Niživijs - M. Redlihs, Berzinš, Darzinš - Širokovs, Meija, Daugavinš.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář