Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZOH 2010: Češi v úvodním své utkání porazili Slováky

18. 2. 2010

NEPŘEHLÉDNĚTE: Skupina B - Čeští fanoušci se dočkali premiérového vystoupení našeho reprezentačního mužstva. V šestou hodinu ranní našeho času bylo zahájeno ostře sledované střetnutí mezi Českou republikou a Slovenskem. Svěřenci trenéra Růžičky potvrdili roli favorita a zásluhou výborného výkonu Vokouna a branek Eliáše, Jágra a Plekance porazili své východní sousedy 3:1.

 

Našim patřil úvod zápasu. Hned po dvou minutách hry Cibák fauloval Rolinka a slovenský forvard šel po zásluze na lavici hanby. Na ledě posléze začala úřadovat naše první formace s lídrem Eliášem. Halák se zapotil zejména při ostré palbě Kaberleho. V sedmé minutě zahrozili i Slováci. Konkrétně Pálffy si počkal na dlouhý pas Cháry, posléze přebruslil našeho beka a jen díky výbornému zákroku Vokouna zůstal jeho nájezd bez gólového výsledku. Za tři minuty později přišla toužebná česká radost. Blaťákovu polostřílenou nahrávku tečí dokonale usměrnil Eliáš a Halák byl bez šance - 1:0. Kapitán českého výběru měl na hokejce v závěru první dvacetiminutovky i druhý gól, ale strážce slovenské branky tým podržel.

 

Úvod druhé dvacetiminutovky patřil Slovákům. Jako blesk z čistého nebe se představil Gáborík, který přesnou střelou zápěstím vymetl pavučinu v rohu Vokounovy branky - 1:1. Ve třicáté minutě zamrazilo Halákovi, když výborné nahození Židlického skončilo na horní tyči jeho branky. V osmatřicáté minutě se opět děly věci. Nejprve Marián Hossa v obrovské příležitosti rozezvučnil konkstrukci branky a takřka vzápětí výborně napadající Červenka poslal puk do jízdy Jágrovi a ten rozjásal české příznivce podruhé - 2:1. Slavná "osmašedesátka" zaúřadovala ještě jednou. Jágr během přesilové hry vybojoval u brankoviště takřka ztracený puk a Plekanec v posledních sekundách druhé třetiny potřetí zasunul puk za Halákova záda - 3:1!

 

Ve třetím dějství se Slováci ještě více tlačili do zakončení, avšak jistý Vokoun jejich příležitosti eliminoval. Tu nejspíš největší zahodili během početní výhody ve dvaapadesáté minutě Gáborík s Mariánem Hossou. Utkání tedy skončilo po zásluze triumfem naší reprezentace. Ústředními postavami našeho výběru byli gólman Tomáš Vokoun, jenž k výhře přispěl čtyřiatřiceti úspěšnými zákroky a Jaromír Jágr, který se stal autorem druhé zlomové branky a u třetí asistoval.  


 

Česká republika - Slovensko 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky: 10. Eliáš (Blaťák, Havlát), 38. Jágr (Červenka), 40. Plekanec (Jágr, Židlický) - 21. Gáborík (Marián Hossa, Demitra). Rozhodčí: Reiber (Švýc.), Watson (Kan.) - Heyer (Kan.), Losier (Kan.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0.


Česko: Vokoun - Židlický, Kuba, T. Kaberle, Polák, Hejda, Kubina, Z. Michálek - Eliáš, Plekanec, Havlát - Čajánek, Červenka, Jágr - Erat, Krejčí, Fleischmann - M. Michálek, Vašíček, Rolinek.

Slovensko: Halák - Chára, Višňovský, Štrbák, Jurčina, Sekera, Baranka, Meszároš - Marián Hossa, Demitra, Marcel Hossa - Pálffy, Stümpel, Gáborík - Zedník, Handzuš, Bartečko - Radivojevič, Kopecký, Cibák.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář