Jdi na obsah Jdi na menu
 


Znojmo vyhrálo v Benátkách a je pátým čtvrtfinalistou

16. 2. 2010

Druhá nejvyšší domácí soutěž pokračovala čtvrtými zápasy předkola play off. Výhodu dvou výher dokonale zúročili hráči Znojma, kterým se podařilo v přestřelce zlomit odpor Benátek a tím dosáhnout třetí postupové výhry. Naopak týmy Vrchlabí, Havlíčkova Brodu a Tábora své série vyrovnaly a o jejich osudu tak rozhodne až pátý rozhodující duel.

 

Utkání v Benátkách přineslo velmi atraktivní průběh, který byl okořeněný deseti brankami. Osud zápasu určila zejména první třetina. Znojmo v ní nasázelo soupeři čtyři góly a právě dvougólový náskok podpořil celkovou výhodu hostů. Úvodní střeleckou produktivitu odnesl domácí gólman Stejskal, který posléze přenechal své místo náhradníkovi Nedvídkovi. Orli drželi s Benátkami krok a svůj triumf korunovali střelou do prázdné branky při soupeřově power play. Úspěšný večer zažil díky čtyřem bodům hostující Meidl.

 

Naopak brankově nejchudší bylo utkání ve Vrchlabí, kde soupeřil o třetí úspěch tým Třebíče. Utkání bylo bohatíé na šance a oba gólmani museli předvést, proč jsou ve svých klubech aktuálními jedničkami. Domácí působili aktivním dojmem a nebýt překážky v podobě Francouze, tak mohl být jejich střelecký účet o hodně vyšší. Měření sil rozhodl jediný gól, který obstaral přesnou střelou obránce Chmelíř.

 

Vypadá to, že Tábor hraje nejlépe pod tlakem. Nováček soutěže dokázal vyhrát i druhý domácí zápas a vyrovnal stav série na 2:2, což znamená, že o své případné další cestě musí rozhodnout na ledě Kadaně. Hosté se přitom dostali v osmnácté minutě do vedení, avšak za minutu o svůj náskok po pěkné kombinaci domácích přišli. Matušík, Kostourek a nakonec Poživil při power play definitivně pojistili zaslouženou výhru domácího celku.

 

Až čtvrté utkání opustilo průběžný stereotyp mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou. Ve třech předchozích zápasech se o výsledku muselo rozhodnout v nastavených pasážích. Dnes premiérově utkání skončilo už po šedesáti minutách. Hosté se sice ujali během sedmadvaceti minut dvougólového vedení, avšak Rebelové ho postupně začali ukrajovat a v třetí třetině poslali soupeře třemi góly definitivně k ledu.

 

Tři série se tedy musejí rozhodnout v posledním možném střetnutí. Hlavní pozornost se tedy přesune na led Třebíče, Jihlavy a Kadaně. Zápasy o klíč ke dveřím čtvrtfinále jsou na programu ve čtvrtek.   

 

HC Benátky nad Jizerou - Orli Znojmo 4:6 (2:4, 1:1, 1:1)
Branky: 8. Loskot (Pavlů, Kolmann), 20. Hudíček (Kazatel), 31. Pabiška (Mrkvička, Kolmann), 59. Kopic (M. Tondr) - 5. Kolafa (Meidl), 14. Barus (Meidl, Štrach), 17. Štrach (Meidl), 20. Meidl (Štrach, Beroun), 27. Štrach (Barus), 60. Říha. Předchozí zápasy: 3:4 pp, 1:3, 3:2 pp, 4:6. Konečný stav série: 1:3, postupuje Znojmo.

 

HC Vrchlabí - SK Horácká Slavia Třebíč 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 12. Chmelíř (Procházka). Předchozí zápasy: 2:4, 3:2pp, 4:3. Stav série: 2:2.

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Branky: 28. Šulc (Vyhlídal, Holec), 48. Třetina (Endál, Zohorna), 55. Knotek (Ondráček), 58. Endál - 1. Bezděk (Rytnauer, Bakus), 27. Čachotský (Bakus, Hodek). Předchozí zápasy: 2:3pp, 3:2 sn, 2:3sn. Stav série: 2:2.



Hockey Club Tábor - SK Kadaň 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky: 19. Padělek (Nedorost, Zíb), 23. Matušík (Voříšek), 48. Kostourek (Kocar, Šperger), 60. Poživil (Padělek) - 18. Mužík (Seman). Předchozí zápasy: 2:4, 4:7, 3:1. Stav série: 2:2.

 

ROZHODUJÍCÍ ZÁPASY PŘEDKOLA PLAY OFF - ČTVRTEK - 18. ÚNORA:

Třebíč - Vrchlabí (17:30)
Jihlava - Havlíčkův Brod (17:30)
Kadaň - Tábor (18:00)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář