Jdi na obsah Jdi na menu
 


Týmy Kadaně a Znojma slavily druhé výhry, Vrchlabí a Havlíčkův Brod jsou zpět ve hře

13. 2. 2010

Dnes pokračovala první hokejová liga druhými zápasy předkola play off. Po včerejším úvodním startu se týmy utkaly v dalším měření sil. Velmi dobře začali sérii v Kadani. Z dalšího vítězství se radovali hlavně díky třígólové explozi Karla Tona. Podruhé uspělo i Znojmo. Naopak domácí výhodu tentokrát nezužitkovali v Jihlavě a v Třebíči, čímž dali pomocnou ruku svým soupeřům.

 

 

Utkání v Kadani bylo tak bohaté na góly, že se diváci mohli cítit jako na nějaké bezstarostné exhibici. Paradoxně se hrálo o důležitý druhý zápas série. První dvacetiminutovka byla brankově vyrovnaná, ale více ze hry měli spíše domácí. Táboru vyšel vstup do utkání, když od šesté minuty vedl po brance Červeného. Kadaňští se vrátili do hry během přesilové hry, kterou zužitkoval Ton. Vyrovnání vneslo do žil domácích hráčů novou krev, ale přes několik slibných šancí další gólový úspěch nepřišel.

 

V jedenácté minutě šli hosté z hole Kocara opět do vedení, ale o tři minuty později Tsyganov pomyslné misky vah opět vyrovnal. Zlom utkání přišel během druhé třetiny, kdy se domácí dvakrát střelecky prosadili a svůj náskok obhájili i v přestřelce během třetího dějství. Po dvou minutách závěrečné dvacetiminutovky zkompletoval svůj hattrick domácí Karel Ton a mohl si vychutnat ještě lépe druhou výhru Kadaně v sérii.

 

Dle očekávání je série mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem  jedno velké drama. Stejně jako v pátečním měření sil, tak i dnes se utkání nerozhodlo během šedesáti minut. Gólmani obou celků si rozhodně na nedostatek práce stěžovat nemohli. Utkání mělo ofenzivní spád, což se divákům muselo líbit. V normální hrací době zůstal stav nerozhodný. Změna nenastala ani během prodloužení, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Loterii s nejistým výsledkem nakonec vyhráli díky rozhodující trefě Třetiny hráči hostů a vítězstvím tak vyrovnali průběžný stav série.

 

Zatímco Třebíč se díky zásahům Dolníčka a Buriana dostala do dvougólového vedení, tak Vrchlabí dlouhých třiačtyřicet minut hledalo cestu k překonání výborného Francouze. Ve třetí dvacetiminutovce se to podařilo Kubešovi. O několik minut později mohl gólově navázat na svého spoluhráče v sólovém úniku Filip, ale na domácího strážce svatyně nevyzrál. Čas neúprostě běžel a opět se ukázalo, jak je důležité mít svého Gengela. Útočník hostů se připomněl dalším veledůležitým gólem v závěrečných minutách a zajistil tak svému týmu návrat do hry. Tentýž hráč se zaskvěl i v závěru prodloužení, když ideálním pasem zajistil status hrdiny obránci Bendíkovi.

 

Brankově nejskromnější bylo utkání ve Znojmě, kde bojovali o potřebnou jiskru naděje hráči Benátek. Hosté začali moravskou bitvu aktivně, ale Skořepa ani Kájínek své příležitosti do gólového vyjádření dostat nedokázali. Přesnější mušku měl naopak Kolafa, který Nedvídka svou tvrdou střelou naprosto překvapil. V šestadvacáté minutě se Orli radovali podruhé, když se opět z dálky prosadil Štrach. Domácí pohoda si vybrala svou daň v polovině střetnutí. Lehkovážnosti využil nestřežený Bárta a s přehledem svou příležitost zužitkoval. Hosty zlomil moment, který se udál za dvě minuty později. Střítecký zcela zbytečně po odpískání nešetrně sestřelil Meidla a putoval rovnou pod sprchy. Znojmo z přesilové hry vytěžilo třetí branku a ta se z hole Hamana stala vítěznou.

 

Série se nyní přesouvají na led druhých týmů. Další utkání jsou na programu v pondělí 15. února.

 

DNEŠNÍ VÝSLEDKY 2. ZÁPASŮ PŘEDKOLA PLAY OFF:

SK KADAŇ - HC TÁBOR 7:4 (2:2, 2:0, 3:2)
Branky:
8., 22. a 42. Ton, 14. Cyganov, 23. Charousek, 45. Freiberg, 55. Zmeškal - 6. Červený, 11. Kocar, 43. Hanzal, 53. Štrba. Střely na branku: 48:35. Rozhodčí: Florian - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. Diváci: 1050. Stav série: 2:0.

 

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ - HC VRCHLABÍ 2:3 v prodl. (0:0, 2:0, 0:2 - 0:1)
Branky:
32. Dolníček, 36. Burian - 43. Kubeš, 58. Gengel, 65. Bendík.Střely na branku: 33:39. Rozhodčí: Skoupý - Dřínovský, J. Svoboda. Vyloučení: 9:9, navíc Vála (Vrchlabí) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení:  1:1.Diváci: 2740. Stav série: 1:1.

 

HC DUKLA JIHLAVA - HC REBEL HAVLÍČKŮV BROD 2:3 po sam. náj. (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0) Branky: 19. Bezděk, 20. Zeman - 11. Šulc, 36. Knotek, rozhodující nájezd Třetina. Střely na branku: 50:41. Rozhodčí:  Lacina - Dančišin, Matějček.Vyloučení: 9:9, navíc Vrdlovec (Havlíčkův Brod) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3525.Stav série: 1:1.

 

ORLI ZNOJMO - HC BENÁTKY NAD JIZEROU 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky:
13. Kolafa, 26. Štrach, 35. Haman - 32. Bárta. Střely na branku: 39:33. Rozhodčí: Smitka - Jílek, Polonyi.
Vyloučení: 4:10, navíc Stříteský trest ve hře a Kopic (oba Benátky) 10 minut. Využití: 1:0.
Diváci: 1536.Stav série: 2:0.

 

DALŠÍ PROGRAM PŘEDKOLA PLAY OFF:

Pondělí 15. února - 3. zápasy:

Benátky nad Jizerou - Znojmo (17:30)
Vrchlabí - Třebíč (18:00)
Havlíčkův Brod - Jihlava (18:00)
Tábor - Kadaň (18:00)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář