Jdi na obsah Jdi na menu
 


SM-Liiga: Rosa s Kašparem zajistili pro Oulu vítězství

14. 1. 2010

ObrazekČtyřmi zápasy dnes pokračovala finská nejvyšší soutěž. Až nečekané drama probíhalo mezi IFK Helsinki a Blues Espoo. Hosté na ledě soupeře dvakrát vedli, ale úmorná snaha favorita nakonec slavila toužebný úspěch. Poklidnější průběh mělo Oulu, které zejména díky gólům Pavla Rosy a Lukáše Kašpara slavilo tříbodový zisk v Lappeenrantě.

 

 

Ke klíčovým bodům se tlačili i Pelikáni z Lahti. K jejich smůle přebrali otěže zápasu v Kuopio do svých rukou až příliš pozdě. Čtyřbrankovou ztrátu začali korigovat od devětačtyřicáté minuty, když se jako první střelecky prosadil Saarinen. Za pouhých jednasedmdesát sekund na něj navázal Heino. Když v osmapadesáté minutě snížil na rozdíl jediné branky Soponen, tak se rodil pekelný závěr. Hosté se pokusili posledním možným taktickým záměrem dosáhnout na zázrak, ale ani odvolání gólmana Hovinena a nasazení šestého hráče do pole k úspěchu nevedlo. Naopak už za šest sekund toho využil Kapanen a namířil do opuštěné klece gól jistoty.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY:

IFK Helsinky - Blues Espoo 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky: 19. Petrell (Järventie), 45. Wirtanen (Töykkälä, Järvinen), 52. Granlund (Ahtola, Ramstedt) - 16. Lajunen (Kähkönen, Heiskanen), 25. Lajunen (Öhman).

 

Tappara Tampere - Ässät Pori 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Branky: 13. Nieminen (Leimu), 29. Lähde (T. Peltonen, Leimu), 37. Guolla (Mäntylä, Lucenius), 52. Koskela (Halme)  - 6. Mäkilä (Huhtanen), 12. Kivenmäki (Määttä), 53. Kivenmäki (Luomala, Niemi).

 

SaiPa Lappeenranta - Kärpät Oulu 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky: 12. Viinanen (ROSA, Mikkola), 28. ROSA (Viinanen, Aalto), 58. KAŠPAR (Karppinen). 

 

KalPa Kuopio - Pelicans Lahti 5:3 (2:0, 0:0, 3:3)
Branky: 7. Timonen (Varakas, Jokinen), 18. Laakso (Hartikainen), 42. Hartikainen, 46. Sahlstedt (Andersson, Pakarinen), 60. S. Kapanen (Kiiskinen) - 49. Saarinen (Santavuari, Sopanen), 50. Heino (Forsström, Tyrväinen), 58. Sopanen.

 

Zdroj: sm-liiga.fi

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář