Jdi na obsah Jdi na menu
 


SM-Liiga: První finálový zápas ukořistilo TPS Turku

22. 4. 2010

ObrazekV nejvyšší finské soutěži odstartoval souboj dvou nejúspěšnějších týmů play off. Výhodu domácího prostředí měla Hämeenlinna, avšak úspěchu se nedočkala. Mužstvo TPS Turku si po celý průběh střetnutí udržovalo brankovou výhodu, kterou dovršilo čtvrtou trefou při power play soupeře.

 

 

Hosté měli v první třetině k dispozici hned dvě přesilové hry, avšak udeřit dokázali až při stejném počtu hráčů na ledě. Šťastným střelcem se v osmnácté minutě stal Järvinen. Hämeenlinna srovnala krok až v průběhu druhé dvacetiminutovky díky Vihkovi. Dalších branek se necelých pět tisíc diváků dočkalo až v závěrečném dějství.

 

Prohřešek domácího Laamanena potrestal ve dvaačtyřicáté minutě Skalberg. O druhý domácí a zároveň poslední radostný okamžik se postaral opět Vihka, který podruhé v utkání našel recept na Engrena. O klíčový okamžik se postaral v šestapadesáté minutě Erkinjuntti, jehož rozdílová trefa se zároveň stala i tou vítěznou. Hämeenlinna se ještě v závěru pokusila posledním možným taktickým manévrem s šesti muži v poli ještě něco s výsledkem udělat, ale ani ono zmíněné odvolání gólmana Lassily k úspěchu nevedlo. Střelou do prázdné branky upravil výsledek na konečných 2:4 obránce Sweatt.

 

V dresu vítězů se představili oba čeští zástupci. Michal Birner strávil na ledě necelých šestnáct minut a Tomáš Plíhal ještě o pět minut více.

 

Další měření sil je na programu v sobotu 24. dubna v 16 hodin na ledě TPS Turku.

 

1. zápas finále play off:

Hämeenlinna - TPS Turku 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)
Branky: 36. Vihko, 51. Vihko (Viitaluoma, Laakkonen) - 18. Järvinen (Vittasmäki), 42. Skalberg (Venäläinen, Suominen), 56. Erkinjuntti (Hattunen, Virtala), 60. Sweatt (Virtala). Střely na branku: 48:31. Diváci: 4994.

Stav série: 0:1

 

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář