Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední volná místa pro čtvrtfinále si vybojovaly týmy Jihlavy, Kadaně a Třebíče

18. 2. 2010

Hned tři série předkola musely rozhodnout až páté zápasy. Zajímavostí bezesporu je, že všechna mužstva využila k úspěchu své domácí prostředí. Nejvýraznějším rozdílem zvítězila Kadaň, která zlomila Tábor v poslední pětiminutovce hrací doby. Nervy drásající duel byl k vidění v Třebíči, kde o osudu utkání s Vrchlabím musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Jihlava jistila svůj triumf proti Havlíčkovu Brodu během power play.

 

Vrchlabí na ledě Třebíče ukázalo, že příkladná bojovnost přináší toužebné ovoce. Svěřenci trenéra Řeháčka zahájili utkání na ledě favorita aktivně a v osmé minutě byl blízko úvodní branky S. Procházka. Útočník hostů byl přece jen prvním úspěšným střelcem, když dokázal z brejku zakončit nabídku Filipa - 0:1.

 

Třebíč hledala dlouhých padesát minut recept na překonání výborného gólmana Ševčíka. Povedlo se to až Dolníčkovi devět minut před koncem normální hrací doby - 1:1. Uběhlo dalších dvaaosmdesát sekund a rázem domácí stadion bouřil podruhé. Kemného pas dokonalým způsobem zužitkoval Rod - 2:1.

 

Závěrečná dvouminutovka třetí třetiny patřila ryze hostům. Nervy domácích příznivců počechral Klimt, který v sólovém nájezdu vystrašil Francouze. Vrchlabí už prakticky nemělo co ztratit, a tak vyrazilo do posledních třiaosmdesáti sekund v šesti mužích v poli. Ševčík už zůstal na lavičce a mohl sledovat později úspěšné tažení svých spoluhráčů. Na čas se stal hrdinou R.Hubáček, který vyrovnal v klíčový okamžik na 2:2. Prodloužení tajenku dne nerozluštilo, a tak musely na řadu přijít samostatné nájezdy. V sedmé série jako jediný hráč proměnil svůj nájezd Dolníček a vzhledem k tomu, že Chmelíř nedal, tak naplno mohla vypuknout domácí radost.

 

V utkání mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem začaly branky padat až ve třetí třetině. Domácí byli zároveň první, kdo se mohl radovat z úspěchu. Po velkém tlaku, kdy Mareš zahodil stoprocentní příležitost, se tařka vzápětí opřel do střely Ficenc a Furch byl bez šance - 1:0. Příležitost k navýšení vedení měl Krupka, ale v sólovém úniku byl faulován a rozhodčí bez výraznějších prodlev nařídil trestné střílení. Šanci zužitkoval Bakus a navýšil domácím vedení - 2:0. Za pouhých jednadvacet sekund se probudili i Rebelové. Šulc mířil tvrdě a přesně, tím tak připravil Řehoře o rýsující se nulu - 2:1. To bylo ze strany hostů však prakticky vše. Havlíčkobrodští se v závěru pokusili o vabank, ale jejich snahu definitivně uťal střelou do prázdné branky Bakus - 3:1.

 

Další z týmů, který mohl potěšit své příznivce, byla Kadaň. Severočeši se dostali do vedení díky úspěšné dorážce Balázse, který přesně usměrnil vyražený kotouč po střele Milotínského. Táborští Kohouti výrazně ožili během osmadvacáté minutě. Nejprve skóre srovnal Šperger a za krátkou chvíli Padělek obrátil karty zápasu ve prospěch hostů. Freibergovo vyrovnání bylo balzámem na nervozitu domácích. Skóre však v závěrečném dějství definitivně obrátily góly Schmida, který se trefil dvakrát ,a Ťupy. Výsledkem byl třígólový rozdíl a radost hráčů Kadaně z postupu mezi nejlepších osm.

 

Dnešní program tak určil poslední tři týmy, které se přiřadí do pavouka k již jistým účastníkům. Ústí se střetne s Kadaní, Chomutov vyzve Znojmo, Hradec Králové Třebíč a Olomouc změří síly s Jihlavou.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY 5. KOLA PŘEDKOLA:

Třebíč - Vrchlabí 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 51. Dolníček (Nahodil, Ostrčil), 52. Rod (Kempný), Dolníček - 37. Procházka (Andres, Filip), 60. Hubáček (Chmelíř, Filip). Rozhodčí: Pešina - Jílek, Polonyi. Vyloučení: 6:6, navíc Mikšovský (VRC) 5 minut + OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2670. Střely na branku: 42:38. Konečný stav série: 3:2.

 

Jihlava - Havlíčkův Brod 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Branky: 52. z tr. střílení a 60. Bakus, 42. Ficenc - 52. Šulc. Rozhodčí: Jeřábek - Beneš, Štofa.
Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4135.
Střely na branku: 39:33. Konečný stav série: 3:2.

 

Kadaň - Tábor 5:2 (1:0,1:2, 3:0)

Branky: 42. a 55. Schmidt, 13. Balázs, 30. Freiberg, 57. Ťupa - 28. Šperger, 28. Padělek.
Rozhodčí: Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. Diváci: 1280. Střely na branku: 33:33. Konečný stav série: 3:2.

 

PROGRAM ČTVRTFINÁLE (začíná se 21. února):
Ústí n. L. - Kadaň
Chomutov - Znojmo
Hradec Králové - Třebíč
Olomouc - Jihlava

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář