Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olomouc vyplenila Hradec i podruhé, utkání Tábora s Chrudimí muselo být odloženo

30. 1. 2010

Čtyřiačtyřicáté kolo druhé nejvyšší domácí soutěže je minulostí, aspoň tedy pro šestici týmů, které se představily na ledě. Nehrálo se pouze ve Vrchlabí, jenž mělo od Havířova jistotu tří bodů a překvapivě ani v Táboře, kde nebyl vzhled k poruše rolby k utkání připraven led. Ve šlágru kola zvítězila Olomouc na ledě Hradce Králové. Šumperk díky dvěma Holíkovým trefám porazil přesvědčivě Havlíčkův bod a vyslal Chrudimi jasný signál vzdoru.

 

Nezaváhal ani jeden celek ze silné dvojky. Chomutov i přes nápor Jihlavy dokázal uhájit své sídlo a Ústečtí Lvi ukořistili těsnou výhru na ledě Třebíče. Kadaň pěti góly otupila snahu Medvědů a zajistila si účast ve vyřazovacích bojích. Znojmo porazilo i díky trefě uzdraveného Hamana Benátky a ukončilo čekání na výhru ze vzájemného měření sil.

 

ŠLÁGR KOLA POD DROBNOHLEDEM:

 

Utkání Hradce Králové s Olomoucí slibovalo zajímavý průběh a prognóza se potvrdila. Do bitvy o třetí místo správnou nohou vykročili lépe hosté. Korhoň přesným pasem našel dobře číhajícího Tomajka a ten už neměl problém puk dostat za záda domácího strážce - 0:1. Hradecký gólman Luňák se zapotil při velké příležitosti Kucharczyka, nebýt jeho výborného postřehu, tak mohlo být s Východočechy zle. Energetici o sobě dali vědět v závěrečné minutě úvodního dějství, kdy se bez výraznějších rozpaků prosadil povedenou střelou švihem kanonýr Roubík - 1:1.

 

Výsledek stále nerozhodný

 

Mora mohla zahrozit po čtyřech minutách druhé třetiny z přečíslení, ale kombinaci Venkrbce s Čuříkem narušil výborným zákrokem Seidl. Až v devětadvacáté minutě bylo signalizováno první vyloučení. Na lavici hanby putoval olomoucký Mikel a tím začala přesilovka domácího výběru. Žigárdyho vyzkoušel tvrdým projektilem Táborský, avšak i hostující muž v masce ukázal, že jeho postřeh je na vysoké úrovni. Do další vážnější šance se už domácí dostat nedokázali a to je mohlo mrzet. Ve dvaatřicáté minutě zužitkovali olomoučtí dobrou práci v brankovišti a Zbořil dokonal úspěch - 1:2. Početní výhody se dočkali i hosté, ale paradoxně mohli v ní inkasovat. Do sólového úniku se dostal obránce Křetínský, ale ani tvrdou střelou nedokázal na Žigárdyho vyzrát. Zanedlouho tým z Hané oslabil faulem Vyrůbalík a bylo po výhodě. Domácí se tlačili do zakončení, ale olomoucký brankář byl na místě jako při pokusu Táborského. Vzrůstájící aktivita Hradce však toužebný úspěch přinesla. V osmatřicáté minutě se z blízkosti prosadil Šejnoha.

 

Olomouc potřetí v gólové výhodě, Zbořil si odnesl ze souboje krvavý šrám

 

Závěrečná dvacetiminutovka mohla přinést rozluštění tajenky a to se také stalo. V úvodu zasloužila potlesk povedená individuální akce Kucharczyka, která měla i gólové parametry. Průběžně oba gólmani potvrzovali, že patří k těm nejlepším, čímž se současná prvoligová scéna může chlubit. Luňák si poradil s drzým pokusem Čuříka, ale v poslední desetiminutovce měl více práce jeho protějšek Žigárdy. Olomouckému brankáři zle zatopili Hruška s Bergerem, kteří ho pozlobili během přečíslení. Druhý jmenovaný se dostal do příležitosti i za několik minut, ale potřebnou skulinku pro puk nenašel. Aktivitu domácích narušil v sedmapadesáté minutě Korhoň, který opět prakticky ukázal, jak je důležité dobře pracovat v brankovišti 2:3.

 

 

Hosté šli potřetí v zápase do vedení a na ledě se začalo přitvrzovat. U mantinelu hostujícího Zbořila nešetrně atakoval Karlíček a střet skončil krvavým šrámem olomouckého hokejisty. Ze strany domácího hráče se mohlo jednat o nešťastnou souhru náhod, avšak za svou hokejku je každý hráč zodpovědný. Karlíček dostal pětiminutový trest s návazností do konce utkání a zápas pro něj skončil. Domácím hráčům a natož divákům se posouzení trestu nelíbilo, ale výsledkem jejich reakce byl ještě dvouminutový dodatek. Olomouc tak prakticky dohrávala zápas v dvojnásobné početní výhodě. Další branka díky pohotovému Luňákovi do hradecké branky nespadla, a tak utkání skončilo těsnou výhrou hostů. Hanáci si tak uhájili třetí příčku a aktuálně mají na svého rivala pětibodový náskok.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY 44. KOLA:

SK Kadaň - HC Berounští Medvědi 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)

Branky: 13. Prošek (Seman, Domin), 40. Hlubuček (Boušek, Prošek), 49. Brňák(Boušek, Balázs), 52. Freiberg (Domin, Seman), 60. Bauer (Balázs) - 20. Diviš (Nedvěd, Vlček). Rozhodčí: Petružálek - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 420. Střely na branku: 34:25.

 

Salith Šumperk - HC Rebel Havlíčkův Brod 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Branky: 8. Hulva, 20. Meluzín (Antonovič, Rimmel), 31. Holík (Rimmel, Meluzín), 44. Haas (Velecký), 55. Holík (Rimmel) - 36. Stromko (Doležal, Pavlík), 39. Knotek (Vyhlídal). Rozhodčí: Florián - Kašík, Poláček. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 850. Střely na branku: 34:51.

 

KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Branky: 4. Kraft (Hruška, Bombic), 11. Eiselt (Trochta, Grof), 24. Bombic (Hruška, Kraft), 36. Grof (Duda, Trochta), 60. Trochta (Grof, Duda) - 12. Malena (Hodek, Čachotský),28. Rytnauer, 46. Čachotský (tr. střílení). Rozhodčí: Wagner - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 7:11, navíc - Eiselt 10 OT - Malena 10 OT, Dobrovolný do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1552.

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Slovan Ústečtí Lvi 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky: 33. Nahodil (Koktan) - 27. Němeček (Alinč), 52. Janků (Pazourek, Němeček). Rozhodčí: Smítka - Jílek, Polonyi . Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 1680. Střely na branku: 27:30.

 

Orli Znojmo - HC Benátky nad Jizerou 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)

Branky: 1. Protivný (David), 15. Haman (Kolafa), 33. Plášek (Hořava, Morava), 38. Havlík (Staněk) - 7. Jech (Skořepa, Bárta), 25. Pabiška (Drábek, Jech). Rozhodčí: Dvořák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:7, navíc Barus, Beroun, Hradecký (všichni ZNO) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 1578. Střely na branku: 36:35.

 

HC VCES Hradec Králové - HC Olomouc 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky: 19. Roubík (Rapáč), 38. Šejnoha (Lesák) - Tomajko (Korhoň, Janáček), 32. Zbořil (Černý, Brančík), 57. Korhoň (Tomajko, Kucharczyk). Rozhodčí: Hrubý - Žídek, Hejl. Vyloučení: 3:3, navíc Karlíček (HKR) 5 + OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1368. Střely na branku: 35:36.

 

ODLOŽENÉ UTKÁNÍ:

Hockey Club Tábor - HC Chrudim

(Z důvodu nezpůsobilé ledové plochy bylo střetnutí odloženo na pondělí 1. února).


KONTUMOVANÉ UTKÁNÍ:

HC Vrchlabí - HC Havířov Panthers 5:0

(Havířovští Panteři odstoupili ze soutěže a veškerá jejich zbývající střetnutí jsou kontumována ve prospěch soupeřů).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář