Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olomouc potupila Chomutov šesti góly

6. 12. 2009

Dohrávka dvaadvacátého kola přinesla až nečekaně jasný výsledek. Hanáci deklasovali druhý tým ligy v poměru 6:2 a navázali tak na včerejší vítěznou misi z Hradce Králové. Domácím se podařilo využít tři přesilové hry. Chomutov se zmátořil až v poslední dvouminutovce, kdy kosmeticky upravil i tak velmi nepříjemný stav utkání.

 

 

Mora vstoupila do utkání bez několika klíčových opor. K rekovalescentům Meidlovi, Řípovi, Vyrůbalíkovi a Bordowskému se nedávno připojil do herní neschopnosti Janáček spolu s nemocnými Davídkem a Ministrem. I přesto se tým Mory dokázal vybičovat k vynikajícímu výkonu, který musel domácí fanoušky bezesporu potěšit. Dvěma góly se na triumfu podíleli Brančík s Korhoněm a o zbytek se postaral z trestného střílení Polodna a Čuřík.

 

Olomouci vyšel vstup do utkání náramně. Kucharczykův průnik hasil jen za cenu faulu Malinský a rozhodčí ukázal trestné střílení. To dokonalým způsobem proměnil Polodna a poslal tak domácí do vedení - 1:0. Kohoutům vycházel přechod do útoku, v páté minutě Hanuljak v posledním okamžiku zneškodnil velkou příležitost Černého. Hosté se probudili v polovině třetiny, kdy nejprve pálil nebezpečně Malínský a posléze Jíra. V obou případech se olomoucký Žigárdy vyznamenal.

 

Ve druhém dějství se domácí radost opět stupňovala. Po šesti minutách se do skrumáže opřel střelou Lhotský a Brančíkova teč zapříčinila napnutí sítě branky podruhé - 2:0. Horké chvilky Olomouce přišly vzápětí. Nejprve putoval na trestnou lavici Polodna, a když ho za jednačtyřicet sekund následoval za hrubost Mikel, tak atmosféra znervózněla. Hosté se usadili v útočném pásmu a nebýt horní konstrukce branky a později i reflexního zákroku Žigárdyho, tak mohlo být s domácími hůř. Vysvobození přišlo s pozdějším faulem hostů. Olomouc odpověděla na tlak Chomutova tím nejlepším způsobem. Bezchybnou souhru doklepl do sítě Korhoň a stadion burácel potřetí - 3:0. Daň smůly si vybral bývalý zadák Mory Grof, který v další příležitosti narazil na zeď v podobě Žigárdyho. Minutu před druhou sirénou navýšil svým druhým gólem v utkání vedení Korhoň a hosté byli na ručník - 4:0.

 

Kohoutům vycházelo téměř vše. Startujícího Venkrbce nedovoleně zastavil Všetečka a přesilovka Mory byla na světě. Výhodu zdvojnásobil faulující Mazanec a nová šance domácích na skórování byla na světě. Černého ideální nabídku trefil Brančík přesně do míst, kam gólman hostů nemohl dosáhnout - 5:0! Za nedlouho se do vynikající příležitosti dostal Čuřík, ale Hanuljaka neprostřelil. Malínského faul přinesl další početní výhodu Olomouce. Jeden z nastřelovaných pokusů chomutovského gólmana zmátl natolik, že na čas nevěděl, kde se puk nachází. Situace pohotově využil právěpředtím neúspěšný Čuřík, který zakončil přesně a radost z šestigólového vedení byla realitou - 6:0! Znechucení hosté si vybíjeli svou zlost tvrdými zákroky. Domácí v závěru už polevili na důslednosti a to se jim vymstilo. Žigárdyho o předpokládanou vychytanou nulu připravil v přečíslení Domin a z obdobné akce ještě Hašek zkorigoval na konečných 6:2. Fanoušci na zimním stadionu ale i tak mohli oslavovat vysoké vítězství svých vyvolených.

 

HC Olomouc - KLH Chomutov 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)

Branky a přihrávky: 2. Polodna (tr. střílení), 26. Brančík (Lhotský, Černý), 37. Korhoň (Tomajko, Mikel), 39. Korhoň (Venkrbec), 49. Brančík (Černý, Lhotský), 53. Čuřík (Ondrušek, Kucharczyk) - 58. Domin (Míka), 59. Hašek (Jíra, Mazanec). Rozhodčí: Florian - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 6:8. Využití: 4:0. Diváků: 1300.

HC Olomouc: Žigárdy - Mikel, Nedbálek - Ondrušek, Bartoň - Lhotský, Staněk - Paška - Korhoň, Venkrbec, Tomajko - Kucharczyk, Brančík, Polodna - Černý, Čuřík, Zbořil - Coufal, Zábranský, Mikšan. Trenéři: Fiala a Vlk.

KLH Chomutov: Hanuljak - Všetečka, Bombic - Malínský, Grof - Mazanec, Revay - Duda, Kraft, Procházka - Jíra, Skořepa, Hašek - Eiselt, Mikšovic, Fiala - Míka, Domin, Jeslínek. Trenéři: Rulík a Petrovka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář