Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: San Jose vyprovodilo Detroit z play off, Pittsburgh uspěl potřetí

9. 5. 2010

Semifinále Konferencí: Loňský finalista play off zámořské NHL se v dalších kolech nepředstaví. Detroit podlehl v pátém utkání série na ledě San Jose a letošní soutěžní ročník pro něj končí. Naopak třetího triumfu se dočkali obhájci Stanley Cupu z Pittsburghu, kteří udolali Montreal nejtěsnějším rozdílem jedné branky.

 

Obě hraná utkání skončila stejným výsledky v poměru 2:1 vždy pro domácí tým. Mužstvo Rudých křídel nastupovalo na led Sharks s pomyslným nožem na krku, neboť právě neúspěch by znamenal definitivu konce sezony. Svěřenci trenéra Babcocka sice vedli po gólu Rafalskiho, ale zanedlouho jejich brankovou výhodu smazal Thornton a rozdílový gól Marleaua se posléze ukázal jako vítězný a tím i následně poslal mužstvo Žraloků do finále Západní konference.

Sestřih nejdůležitější akcí zápasu San Jose - Detroit

 

Už jen jediný krůček dělí hráče Pittsburghu od toho, aby i oni postoupili do dalšího kola play off. Mužstvo okolo kanadské ikony Sidneyho Crosbyho vedlo po trefách obránců Letanga a Gončara už 2:0 a tento stav trval díky výbornému Fleurymu v brance "Pens" až do poslední minuty. O čisté konto ho připravil jednatřicet sekund před koncem normální hrací doby po Plekancově asistenci během přesilové hry Cammaleri. Obhájce Stanley Cupu může sérii ukončit v úterý 11. května na ledě Montrealu.

Sestřih nejdůležitější akcí zápasu Pittsburgh - Montreal

 

Východní konference - semifinále - 5. zápas:

 

Pittsburgh - Montreal 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) - stav série 3:2
Branky: 19. Letang (Malkin, Gončar), 30. Gončar (Orpik, Letestu) - 60. Cammalleri (Gionta, PLEKANEC). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 25:33. Diváci: 17 132 (Mellon Arena). Hvězdy utkání: 1. M.-A. Fleury, 2. Gončar, 3. Letang (všichni PIT).

 

Západní konference - semifinále - 5. zápas
San Jose - Detroit 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) - konečný stav série 4:1
Branky: 25. J. Thornton (Heatley, Demers), 47. Marleau (J. Thornton) - 23. Rafalski (Franzén, Bertuzzi). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 32:34. Diváci: 17 562 (HP Pavilion). Hvězdy utkání: 1. J. Thornton, 2. Nabokov, 3. Marleau (všichni SJS).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář