Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: San Jose počtvrté na kolenou, Chicago je po dlouhých letech ve finále

24. 5. 2010

Finále Západní konference: Bez ztráty pomyslné kytičky postoupili hráči Chicaga Blackhawks přes mužstvo San Jose Sharks. Hosté dokonce ještě v polovině utkání vedli dvougólovým náskokem, ale posléze převzalo otěže zápasu Chicago a Nabokov třikrát kapituloval. Vítězství party okolo Toewse potvrdil střelou do opuštěné branky Versteeg.

 

Nečekaná jednostranná záležitost v podání nového "černého koně NHL" byla dokonána. Chicago se tak po dlouhých osmnácti letech představí ve velkém finále play off. V roce 1992 tým Blackhawks nestačil na tehdejšího šampiona Pittsburgh Penguins, který vedl k úspěšné obhajobě fenomenální Mario Lemieux. Součástí vítězného mužstva byla rodící se česká star Jaromír Jágr.

 

O tom, který tým bude soupeřem hokejistů Chicaga se rozhodne mezi Montrealem a Philadelphií. Průběžný stav sérii hovoří v poměru 1:3 pro Letce a ti jsou tak ve velmi výhodné situaci. Utkání je na programu v úterý 25. května v jednu hodinu ráno středoevropského času.


 

Západní konference - finále:

Chicago - San Jose 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) - konečný stav série 4:0
Branky: 34. Seabrook (Hjalmarsson, Versteeg), 39. Bolland (Eager, D. Keith), 55. Byfuglien, 60. Versteeg - 12. Couture (Setoguchi, D. Murray), 28. Marleau (Vlasic, Pavelski). Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 27:18. Diváci: 22 224 (United Center). Hvězdy utkání: 1. Byfuglien, 2. Bollard, 3. A. Niemi (všichni Chicago).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář