Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Philadelphia zabrala a snížila stav série

3. 6. 2010

Finále Stanley Cupu: (+VIDEO) Až ve třetím zápase s Chicagem se zrodil úspěch Letců. Vyrovnané střetnutí plné tvrdých střetů nabídlo sedm branek a nakonec dospělo až do prodloužení. Střelecky aktivnější domácí výběr nakonec rozradostnil Claude Giroux.

 

V první vážnější šanci se ocitl Kane, ale svým pokusem orazítkoval jen Leightonovu tyč. V patnácté minutě se zrodil první gól. Vyloučení Hossy potrestal po Hartnellově přihrávce Briere. Hosté se připomněli tři minuty po zahájení druhé části, kdy se prosadil s přispěním bránícího útočníka Flyers Keith. Ve třicáté minutě dostal puk za hostujícího brankáře Hartnell. Jeho definitivu docílení musel potvrdil až videorozhodčí. Vedení Letců vydrželo osm minut, než se trefil další z beků Blackhawks Sopel.

 

Chicago bojovalo a jejich snahu korunoval aktivní Kane, jehož trefa dokonce znamenala pro hosty vedení. Se sebevědomím hrájící domácí mužstvo však krizi nedopustilo a prakticky vzápětí Leino stav srovnal. Utkání nakonec muselo dospěl až do prodloužení. V něm byl blízko rozhodujícího úderu Gagne, ale puk k jeho smůle okopíroval pouze brankovou čáru. Spravedlnost však zůstala na správném místě. V šesté minutě tečoval Carleho nabídku Giroux a domácí mohli slavit první vítězný zápas.

 

Další utkání série je na programu v sobotu 5. června od 2 hodin ráno středoevropského času.

 

Vítězný gól Clauda Girouxe:

 

Philadelphia - Chicago 4:3 po prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0) - stav série 1:2
Branky: 15. Briere (Hartnell, Coburn), 30. Hartnell (Ch. Pronger, Giroux), 44. Leino (Giroux, Carle), 66. Giroux (Carle, Briere) - 23. Keith (P. Kane, Hossa), 38. Sopel (Madden), 43. P. Kane (Toews, Eager). Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Střely na branku: 32:27. Diváci: 20 297 (Wachovia Center). Hvězdy utkání: 1. Giroux, 2. Leino, 3. Ch. Pronger (všichni PHI).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář