Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Philadelphia další drama nepřipustila a zahraje si finále proti Chicagu

25. 5. 2010

Finále Východní konference: (+VIDEO) Nejslavnější zámořská hokejová liga již zná oba své finalisty. Po úspěchu Chicaga Blackhawks se druhým celkem, který se v přímém souboji utká o prestižní trofej, stala Philadelphia. V pátém utkání série si Letci připsali čtvrtý vítězný pomyslný korálek a mohli tak slavit postup do velkého finále.

 

Do utkání však lépe vstoupili hosté. Po minutě hry překonal Leightona forvard Gionta a Canadiens se tak ujali vedení. Philadelphia odpověděla brzy, když se prosadil Richards. Klíčovým okamžikem zápasu byla úvodní pětiminutovka druhého dějství. Letci v něm zaznamenali dva "slepené" góly Ashama s Carterem a byli zpět ve výhodě. Hráči "Habs" ještě o naději bojovali po Gomezově snížení, avšak ani šest mužů v poli na toužebné vyrovnání nedosáhli. Carter střelou do prázdné branky finalizoval stav série a mohl tak se svými spoluhráči slavit postup do finále. Philadelphii tam čeká Chicago.

 

Sestřih nejdůležitějších okamžiků zápasu:

 

Finále Východní konference - 5. zápas série:

Philadelphia - Montreal 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) - konečný stav série 4:1
Branky: 5. M. Richards (Giroux), 24. Asham (Carle), 25. J. Carter (M. Richards, Timonen), 60. J. Carter (Richards) - 1. Gionta (Gomez, R. Hamrlík), 47. Gomez (Subban, Gionta). Vyloučení: 6:6. Bez využití. Oslabení: 1:0. Střely na branku: 24:23. Diváci: 19 986 (Wachovia Center). Hvězdy utkání: 1. M. Richards, 2. Giroux, 3. Timonen (všichni Philadelphia).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář