Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Ovečkin hattrickem zavelel k obratu, na výhru Pens tak nestačily ani dvě branky Crosbyho

8. 2. 2010

VIDEO: Utkání Washingtonu s Pittsburghem patří k nejsledovanějším hokejovým zápasům v sezoně. Střetnutí je i vzájemným soubojem dvou největších hvězd NHL Alexandera Ovečkina a Sidneyho Crosbyho. Oba jmenovaní byli ústředními postavami svých týmů. Crosby se trefil spolu se Staalem dvakrát, ale Ovečkin zatížil konto jeho týmu rovnou hattrickem a ještě finální přihrávkou se podílel na rozhodující trefě Knubla.

 

Do utkání lépe vstoupili hosté z Pittsburghu. Už v sedmé minutě zužitkoval nepřesný pas domácích Crosby. Tentýž hráč se radoval z gólového úspěchu za další tři minuty, kdy přesně během přesilové hry zakončil kombinaci s Malkinem. Posléze rozvířil napjaté vlny nevybíravým zákrokem na Ovečkina hostující Adams, který brzy pocítil hněv jeho spoluhráče Knubla. Capitals se vzpamatovali až v polovině zápasu díky první trefě Ovečkina. tvrdý zásah do jejich sebevědomí udělal dvakrát během krátké doby Staal a poslal tak Penguins do tříbrankového náskoku.

 

Adams nebezpečně atakoval Ovečkina:

Ale ani výrazné brankové manko neodradilo domácí výběr od snahy bojovat. Dvě minuty před koncem druhé třetiny snížil Fehr, což se později ukázala jako klíčová trefa. Třetí dvacetiminutovku už měli hráči Washingtonu pod kontrolou. Ovečkin v rozemí pěti minut dvěma zásahy skóre vyrovnal a začínalo se znovu. V normální hrací době další gól nepadl, a tak začalo prodloužení. V nejnevhodnější okamžik oslabil Pittsburgh obránce Orpik, který naprosto zbytečně fauloval. Nabídkou početní výhody se domácí dlouho nechlubili a Knuble dovršil velký obrat a také Ovečkinův večer.

 

Sestřih utkání Capitals vs. Penguins:

Ve druhém utkání dne selhal na vlastním ledě celek Montrealu, který nestačil na Boston. Domácí po celých šedesát minut nemohli najít recept na výborného gólmana Raska. Dvěma góly se na výhře Medvědů podílel i Sturm, kterému v obou případech asistoval Bergeron.

 

VÝSLEDKY NEDĚLNÍCH ZÁPASŮ:

Washington - Pittsburgh 5:4 po prodl. (0:2, 2:2, 2:0 - 1:0)
Branky: 30. Ovečkin (Schultz), 38. Fehr (Morrisson), 47. Ovečkin (Poti, Bäckström), 52. Ovečkin (Knuble, Bäckström), 63. Knuble (Ovečkin, Green) - 7. Crosby, 10. Crosby (Malkin, Goligoski), 32. Staal (Kennedy, Cooke), 34. Staal (Malkin). Vyloučení: 7:5, navíc Adams (PIT) na 5 min, Kennedy (PIT) a Bäckström (WSH) na 10 min, Knuble (WAS) 5 + 10 min. Využití: 0:1. Střely na branku: 34:35. Diváci: 18 227 (Verizon Centre). Hvězdy zápasu: 1. Ovečkin (WSH), 2. Crosby (PIT), 3. Fehr (WSH).

 

Montreal Canadiens - Boston Bruins 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky: 18. McQuaid (Savard), 20. Sturm (Bergeron, Chára), 33. Sturm (Bergeron). Vyloučení: 2:3. Využití 0:1. Střely na branku: 36:27. Diváci: 21 273. Hvězdy zápasu: 1. Rask, 2. Sturm, 3. Bergeron (všichni BOS).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář