Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Obhájce trofeje Pittsburgh končí, Montrealu podlehl v rozhodujícím zápase

13. 5. 2010

Semifinále Východní konference: Až poslední sedmý duel musel určit, který z dvojice Pittsburgh-Montreal bude pokračovat v bojích o bájný Stanleyův pohár. Tučňáci měli výhodu domácího prostředí, ale v klíčových momentech selhali a promarnili možnost se i zároveň vítězně rozloučit s dosluhující Mellon Arenou. V dalším střetnutí vítězstvím srovnala Philadelphia krok s Bostonem.

 

Montrealu vyšel názorně vstup do utkání, když už po dvaatřicet sekundách během přesilové hry otevřel skóre Gionta. V patnácté minutě navíc zvýšil vedení Habs Moore a nervozita domácího publika stoupala. Další trefy Cammalleriho a Moena už oslabily psychiku gólmana Fleuryho natolik, že přepustil své místo náhradníku Johnsonovi. Kunitz se Staalem ještě vykřesali jiskřičku naděje, ale tu postupně začal dusit výborně chytající Halák. Definitivu konce cesty Pittsburghu pak dokonal Gionta. Hráči Canadiens se tak postarali o další překvapení, když po Washingtonu vyřadili i obávané Penguins.

 

Sestřih nejdůležitějších okamžiků zápasu Pittsburgh - Montreal

 

Pokračuje i vítězné tažení Philadelphie. Mužstvo Letců vyhrálo potřetí za sebou a vyrovnalo průběh série na 3:3. Klíčem k úspěchu domácích byla zodpovědná obrana a jistý gólman Leighton, který musí zaskakovat za zraněnou týmovou jedničku Bouchera. Potřebnou výhodu zařídili svými trefami Richards s Brierem. Hosté se dokázali prosadit až v závěru utkání, když Leightonovi překazil rýsující se nulu Lucic. Rozhodující zápas je na programu 15. května v jednu hodinu ranní středoevropského času.

 

Východní konference - sedmé a šesté zápasy semifinále:

Pittsburgh - Montreal 2:5 (0:2, 2:2, 0:1) - konečný stav série 3:4
Branky: 29. Kunitz (Letang, Dupuis), 37. J. Staal (Ponikarovskij, Goligoski) - 1. Gionta (Subban, Gomez), 15. D. Moore (R. HAMRLÍK), 24. Cammalleri (PLEKANEC, ŠPAČEK), 26. Moen, 50. Gionta (Cammalleri, Gomez). Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. Oslabení: 0:1. Střely na branku: 39:20. Diváci: 17 132 (Mellon Arena). Hvězdy utkání: 1. Halák, 2. Gionta, 3. Cammalleri (všichni MTL).

Philadelphia - Boston 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) - stav série 3:3
Branky: 7. M. Richards (Gagne, Carcillo), 37. Briere (M. Richards, Giroux) - 59. Lucic (Wideman, Chára). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 27:31. Diváci: 19 929 (Wachovia Center). Hvězdy utkání: 1. M. Richards, 2. Leighton, 3. Briere (všichni PHI).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář