Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Montreal pěti góly smetl bezzubé Letce se vrací se do hry

21. 5. 2010

NHL - finále Východní konference: (+ VIDEO) Nejslavnější hokejová soutěž světa nabídla třetí zápas série finále Východní konference. Po dvou výrazných porážkách Montreal konečně zabral a oživil tak naději na úspěch. Na výhře Habs se dvěma asistencemi podílel obránce Roman Hamrlík, jenž byl vyhlášen hlavní hvězdou střetnutí.

 

Naprosto zaplněná montrealská Bell Center byla svědkem výborného zápasu a hlavně úspěchu svého mužstva. Červené světlo za brankou se rozsvítilo už v osmé minutě, kdy na Leightona dokázal vyzrát kanonýr Cammalleri. Během úvodního dějství se trefil ještě Pyatt. Když se během prostředního dějství prosadil Moore, tak bylo zřejmé, že vývoj série může být ještě zajímavý. Hráči Canadiens po dvou bezbrankových zápasech nalezli onu cestu, která vede k toužebné metě. Naproti tomu ona pomyslná deka jakoby padla na hosty.

 

Jistého Haláka překonal až po devětačtyřiceti minutách Gagne, ale to už bylo za stavu 4:0 pro domácí výběr. Kontaktní gól neměl takovou váhu. Letci se pokoušeli o návrat do hry marně. Jejich snahu definitivně utnul během přesilové hry v závěru utkání Bergeron.

 

Sestřih nejdůležitějších okamžiků zápasu:

 

Montreal vítězstvím 5:1 snížil stav série na 1:2. Další zápas série je na programu v sobotu 22. května ve 21 hodin středoevropského času.

 

 

Východní konference - finále:

Montreal - Philadelphia 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) - stav série 1:2
Branky: 8. Cammalleri (Subban, R. HAMRLÍK), 17. Pyatt (Lapierre, D. Moore), 32. D. Moore (Pyatt, Gorges), 42. Gionta (R. HAMRLÍK, Subban), 60. M. Bergeron (Subban, Gomez) - 49. Gagne (Carcillo, Ch. Pronger). Vyloučení: 7:10, navíc R. HAMRLÍK - Hartnell na 5 min. Využití: 1:0. Střely na branku: 38:26. Diváci: 21 273 (Centre Bell). Hvězdy utkání: 1. R. HAMRLÍK, 2. D. Moore, 3. Pyatt (všichni MTL).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář