Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Kubův gól pomohl Senators k cestě za výhrou

7. 12. 2009

Kanadskoamerická NHL měla na programu pouze dvě střetnutí. Jediným z Čechů, který se zapsal do stastitik byl obránce Filip Kuba, jehož trefa přispěla ke gólové výhodě Ottawy na ledě Anaheimu. Soupeř ještě dokázal vyrovnat, ale v samostatných nájezdech definitivně potvrdili lepší koncovku právě Senátoři. Detroit porazil Rangers a vylepšil si své slabé konto úspěchů.

 

 

Až neuvěřitelným způsobem se odvíjelo utkání Anaheimu s Ottawou. Hosté se třikrát dokázali dostat do vedení, ale svůj náskok takřka vzápětí ztratili. K vyrovnání stačila vždy necelá minuta. Trefy Ruutua, Spezzy a byly zneutralizovány stejnou mincí, o kterou se postarali Getzlaf, Lupul a Perry. Zajímavého střeleckého úspěchu dosáhl domácí Getzlaf, který možná až nechtěně vykoupal hostujícího brankáře Eliotta odrazem puku o mantinel. Utkání nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž díky rozdílové trefě Alfredssona si prémiové body připsala Ottawa.

 

Detroit se topí ve výsledkové krizi. Z posledních deseti zápasů zvládli svřenci trenéra Babcocka vyhrát pouze ve třech případech a zatím marně hledají cestu k záři úspěchů. O moc lépe na tom nejsou ani Rangers, kteří se radovali jen o jeden zápas více. Domácí nasměroval k vedení Boyle a kdyby Callahan proměnil trestné střílení proti Howardovi, tak mohlo být ještě veseleji. V polovině zápasu Dacjuk dorážkou Zetterbergovy střely smazal nulu na kontě Detroitu a začínalo se znovu. Rozhodnutí přinesla poslední dvouminutovka. Clearyho rozdílový gól pojistil střelou do prázdné branky Draper.

 

Video: Getzlaf kuriózním způsobem zaskočil brankáře hostů

 

NY Rangers - Detroit 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky: 16. Boyle (Higgins - 32. Dacjuk (Zetterberg, Lidström), 58. Cleary (Zetterberg, Lidström), 60. Draper. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 29:31. Diváci: 18 200 (Madison Square Garden). Hvězdy utkání: 1. Howard (DET), 2. Lundqvist (NYR), 3. Cleary (DET).

Anaheim - Ottawa 3:4 po sam. nájezdech (2:2, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 13. Getzlaf , 16. Lupul (Getzlaf, Perry), 42. Perry (Niedermayer) - 13. Ruutu, 16. Spezza (Alfredsson, Kovaljov), 42. KUBA (Spezza, Foligno), rozh. nájezd Alfredsson. Vyloučení: 5:3, navíc Parros - Carkner 5 min. Využití: 0:1. Střely na branku: 36:30. Diváci: 14 946 (Honda Center). Hvězdy utkání: 1. Lupul (ANA), 2. KUBA (OTT), 3. Perry (ANA).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář