Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Kotalík ukončil střeleckou mizérii, LA lovilo Žraloky

5. 1. 2010

ObrazekJednadvacet zápasů, tak dlouhé bylo čekání Aleše Kotalíka na gólový zápis. Jednatřicetiletý kanonýr si během zmíněné série připsal pouhých pět asistencí a nutno říct, že jeho brankové příspěvky týmu chyběly. V dnešním zápase proti Bostonu toužebného úspěchu dosáhl a pomohl tak Jezdcům k zisku tří bodů. Nečekaný výsledek se zrodil v San Jose, které doma vysoko podlehlo Los Angeles.

 

Rangers vstoupili do utkání velmi dobře, když nedisciplinovanost hostů potrestal přesně umístěnou střelou právě Kotalík. Druhý úspěch domácích přidal v osmadvacáté minutě Christensen. Medvědí bojovníci se probrali v závěrečných minutách. Henrika Lundqvista nejprve o předpokládanou nulu připravil paradoxně během oslabení Matt Hudwick a za šestaosmdesát sekund smazal brankové manko Bostonu Blake Wheeler. Akci záchrany Jezdců odstartoval a následně i dovršil Chris Higgins, který z těžkého úhlu gólmana Raska překvapil.

 

Nejspíš málokdo čekal, že by Králové mohli svého divizního soupeře ze San Jose porazit. Žraloci se pyšnili probíhající sérií osmi výher v řadě a rozhodně měli v plánu svou bilanci vylepšit dalším zápisem. Domácí byli aktivnější, avšak naráželi na zeď jménem Jonathan Quick, který ze sedmačtyřicet střel kapituloval jen dvakrát. Los Angeles vyšla dokonale už první třetina, kterou vyhrálo 3:0 i díky dvěma využitým přesilovovým hrám. Na Handzušův, Möllerův a Kopitarův gól navázal ve druhé dvacetiminutovce Smyth a Simmonds. Rodící se debakl posléze ještě navýšil po třinácti sekundách závěrečné třetiny Parse. Značně pošramocené sebevědomí Žraloků už nevylepšilo ani snížení z holí Murraye a Marleaua. První hvězdou utkání byl zvolen obránce Králů Drew Doughty, který ukázal čtyřmi finálními přihrávkami, že jeho nominace do týmu Kanady na OH ve Vancouveru nebyla náhodná.    



Kompletní výsledky úterních zápasů:

New York Rangers - Boston Bruins 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Branky: 10. KOTALÍK (Dubinsky, Callahan), 28. Christensen (Dubinsky, Del Zotto), 59. Higgins (Drury, Callahan) - 55. Hunwick (Wheeler, KREJČÍ), 56. Wheeler (Ryder, Hunwick). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 35:28. Diváci: 18 200 (Madison Square Garden). Hvězdy utkání: 1. Christopher Higgins, 2. Brandon Dubinsky (oba Rangers), 3. Blake Wheeler (Boston).

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2:6 (0:3, 0:2, 2:1)
Branky: 44. Murray (Nichol, Ortmeyer), 53. Marleau (Thornton, Clowe) - 16. Handzuš (Scuderi, Doughty), 19. Moller (Handzuš, Doughty), 20. Kopitar (Doughty, Stoll), 37. Smyth (Kopitar, Doughty), 37. Simmonds (Richardson), 41. Parse. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:3. Střely na branku 47:20. Diváci: 17 562 (HP Pavilion). Hvězdy utkání: 1. Drew Doughty, 2. Jonathan Quick, 3. Anze Kopitar (všichni LA Kings).

 

Zdroj: nhl.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář