Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Jestřábi si vylámali drápy na Hillerovi, Ottawa počtvrté v řadě prohrála

11. 1. 2010

ObrazekKanadskoamerická NHL pokračovala čtyřmi zápasy. Nepříjemné chvíle zažívají ottawští hokejisté. Zraněními zdecimovaný tým prohrál počtvrté za sebou, když tentokrát nestačil na Carolinu. Opačné pocity mají naopak v Columbusu, který porazil Dallas a rozšířil svou šňůru úspěchů na tři. Tampa Bay dokázala úspěšně dohrát utkání s New Jersey, které bylo v neděli přerušeno z důvodu výpadku osvětlení.

 

Senátoři upadají do výsledkové krize a toužebně čekají na návrat svých elitních útočníků Alfredssona, Spezzy a Michálka. Na ledě Caroliny bylo mužstvo aktivní a statečně bojovalo, avšak i přes vedoucí gól Kellyho nedokázalo držet s Hurikány krok. Už za čtyřicet sekund smazal výhodu hostů Kostopoulos a začínalo se prakticky znovu. Misky vah už převážil na stranu místních hráčů Brind'Amour a během třetí třetiny Carson se Staalem definitivně pojistili triumf Caroliny.

 

Výkonnostní vzestup zažívá i Columbus. Aktuálně čtvrtý celek Centrální divize si po vítězství nad Edmontonem a Calgary připsal další plný bodový zisk i s Dallasem. Ústřední postavou mise byl brankář Garon, který zneškodnil všech šestadvacet střeleckých pokusů Stars a zcela po zásluze se kromě čistého konta dočkal i svého vyhlášení první hvězdy utkání. Úvodní gól zaznamenal po Hejdově asistenci Torres a pojistku do prázdné branky soupeře přidal Vermette.

 

Poměrně překvapivý výsledek se zrodil v Chicagu. Nejúspěšnější tým dosavadního průběhu soutěže ztratil všechny body. Obrovskou zásluhu na tom měl hostující gólman Hiller. Právě jeho dvaačtyřicet úspěšných zákroků vyneslo Blackhawks krutý ortel. Hráči Anaheimu vytěžili z minima maximum. Finského strážce svatyně překvapili z jedenácti střel dvakrát. Účet zápasu otevřel využitou přesilovkou Perry. V sedmnácté minutě navýšil náskok Ducks Koivu. Neprůstřelnou zeď v podobě Hillera propálil až v sedmapadesáté minutě při početní výhodě Keith. Domácí plamének naděje, ale definitivně uhasil při power play Selänne.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY:

Carolina - Ottawa 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky: 28. Kostopoulos (B. Sutter, J. Jokinen), 38. Brind'Amour (Dwyer, TLUSTÝ), 54. Carson (R. Whitney), 56. Staal (R. Whitney, Cullen) - 28. Kelly (Volčenkov, Cheechoo). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Střely na branku: 33:32. Diváci: 16 892 (RBC Center). Hvězdy utkání: 1. Ward, 2. R. Whitney, 3. Kostopoulos (všichni CAR).

 

New Jersey - Tampa Bay 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Branky: 49. Zajac (Langenbrunner, Oduya), 60. Parise (Zajac, Langenbrunner) - 7. Downie (Foster, Malone), 26. Bochenski (Stamkos, Foster), 31. Stamkos (M. St. Louis, Lecavalier), 50. Stamkos (M. St. Louis, Bochenski). Vyloučení: 5:4, navíc Letourneau-Leblond - Konopka na 5 min. Využití: 0:2. Střely na branku: 35:14. Diváci: 15 129 (Prudential Center). Hvězdy utkání: 1. Stamkos, 2. Smith, 3. St. Louis (všichni TBL).



Columbus - Dallas 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 9. Torres (Brassard, HEJDA), 60. Vermette (Huselius). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 41:26. Diváci: 14 501 (Nationwide Arena). Hvězdy utkání: 1. Garon, 2. Torres (oba CBJ), 3. Turco (DAL).



Chicago - Anaheim 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Branky: 56. Keith (Versteeg, Sharp) - 8. Perry, 17. S. Koivu (B. Ryan, Sexton), 60. Selänne (Marchant, S. Koivu). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Střely na branku: 43:12. Diváci: 21 708 (United Center). Hvězdy utkání: 1. Hiller (ANA), 2. Keith (CHIC), 3. Getzlaf (ANA).

 

Zdroj: nhl.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář