Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Finálové drama graduje, o vítězi Stanley Cupu rozhodne až sedmý zápas!

10. 6. 2009

ObrazekFinále Stanley Cupu - 6. zápas + video: Bitva o nejslavnější hokejovou trofej světa nemohla snad mít ani lepší průběh. Detroit padl na ledě Pittsburghu v poměru 2:1. Obhájce prvenství prohrával po trefách Staala s Kennedym 2:0, do hry ho vrátilo snížení Drapera, ale když se již na skóre nic nezměnilo ani po šedesáti minutách, tak bylo o vítězi jasno. Střetnutí nabídlo opět výborný a rychlý hokej okořeněný mnoha mantinelovými střety.

 

V domácí sestavě se podle očekávání objevil Petr Sýkora. Zkušený český útočník se vrátil do vyřazovacích bojů po dlouhé pauze, která začala od druhého zápasu semifinále Východní konference proti Washingtonu. Místo v sestavě mu uvolnil Miroslav Šatan. Plzeňský rodák se sice do výraznější gólové šance nedostal, ale během svých sedmi minut na ledě příkladně bojoval. Zblokoval jednu střelu a nebál se u mantinelu přitvrdit.

 

Utkání se vedlo ve svižném tempu. Tučňáci hladoví po úspěchu bojovali o každý centimetr ledu a  bylo zřejmé jaký je jejich cíl. Po první bezbrankové třetině byla střelecká převaha jasně na straně domácích. Detroit asi takový nástup nečekal a co bylo pro ně ještě horší, tak to, když se z brejku nadvakrát prosadil výborně napadající Staal - 1:0. Hosté se dostávali do koncovky postupně, ale Fleury  tým držel.

 

S nástupem třetí třetiny bylo zřejmé, že pokud chtějí Rudá křídla získat naleštěný pohár již dnes, tak musí jít na úplné maximum svých možností. Co čert nechtěl, přišla další studená sprcha. Talbot získal kotouč za brankou a přihrál na volného Kennedyho, který přebruslil k Osgoodovi a z úhlu našel nepokryté místo jeho svatyně - 2:0. Mellon Aréna byla na nohou a Detroit v těžké situaci. Naději jim vykřesal poněkud nenápadný Draper, který dorazil do sítě střelu Ericssona - 2:1. Atmosféra se dala krájet, když krátce na to putoval na trestnou lavici Malkin. Když se Tučňákům podařilo odvrátit hrozbu, tak přišel další trest pro Guerina a bylo vše znovu. I v tomto případě se domácí dokázali ubránit. Gólman Fleury mohl děkovat i záskoku Scuderiho, který hasil možná jasný gól.

 

Čas neúprostně běžel a hra se ještě více otevřela. Detroit už musel jít na maximální možné riziko, které gradovalo odvoláním Osgooda z brány. Z velkého tlaku v závěrečné minutě svěřenci trenéra Babcocka toužebný gól nedali, a tak mohli domácí příznivci slavit třetí vítězství v sérii. O osudu finále tedy musí rozhodnout posledný možný sedmý zápas. Bitva pravdy začne v sobotu 13. června ve 2 hodiny ráno našeho času (přímý přenos vysílá Nova Sport).

 

Finále Stanley Cupu - 6. zápas:

Pittsburgh - Detroit 2:1 (0:0, 1:0, 1:1), stav série: 3:3.
Branky: 21. Jor. Staal, 46. Kennedy - 49. Draper. Vyloučení: 2:2. Střely na branku: 31:26. Diváci: 17 132. Hvězdy utkání: 1. Fleury, 2. Kennedy, 3. Staal (všichni Pit.).

 

Video:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář