Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Chicago udolalo v prvním finálovém zápase Philadelphii

30. 5. 2010

Finále Stanley Cupu: Nejslavnější hokejová soutěž světa má již za sebou úvodní finálový zápas play off. United Center byla svědkem napínavého boje okořeněného jedenácti brankami. Přestřelka nakonec skončila těsnou výhrou domácího Chicaga. Rozdílový a zároveň vítězný gól zaznamenal Slovák Kopecký.

 

Poprvé se červené světlo za brankou rozsvítilo v sedmé minutě úvodní třetiny, kdy se prosadil Leino. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Za minutu později Bouwer manko srovnal. Po Bollandově gólu během oslabení sice šli domácí poprvé v zápase do vedení, ale náskok ztratili. Hartnell s Brierem skóre otočili, a tak skončila i první třetina.

 

Druhé dějství bylo na góly opět stejně bohaté. Na Sharpovo vyrovnání brzy odpověděl Betts. Versteeg s Brouwerem však opět poslali domácí bojovníky do vedení. Po pátém obdrženém gólu přepustil Leighton svou gólmanskou pozici uzdravenému Boucherovi. Letci se ještě v závěru třetiny dokázali prosadit, když na Niemiho vyzrál v devětatřicáté minutě Asham.

 

Závěreční dvacetimininutovka už přinesla jediný gól. V devětačtyřicáté minutě se o něj postaral navrátilec do sestavy Kopecký, který si tak připsal vítězný gól zápasu. Určitým překvapením bylo i to, že do výběru tři hvězd zápasu nebyl zařazen lídr hostů Briere, jenž se podílel na čtyřech brankách svého klubu.

 

Druhý zápas série je na programu v úterý 1. června ve dvě hodiny ráno středoevropského času.

 

Finále Stanley Cupu - 1. zápas:

Chicago - Philadelphia 6:5 (2:3, 3:2, 1:0) - stav série 1:0
Branky: 8. Brouwer (Marián Hossa, Sopel), 12. Bolland, 22. Sharp (Brouwer, Hjalmarsson), 30. Versteeg (Kopecký, D. Keith), 36. Brouwer (Marián Hossa, Hjalmarsson), 49. Kopecký (Versteeg, Bolland) - 7. Leino (Briere, Ch. Pronger), 17. Hartnell (Briere, Ch. Pronger), 20. Briere (Leino, Hartnell), 28. Betts (Asham, Powe), 39. Asham (Briere, Hartnell). Vyloučení: 4:0. Využití: 0:1. Oslabení: 1:0. Střely na branku: 32:32. Diváci: 22 312 (United Center). Hvězdy utkání: 1. Brouwer, 2. Marián Hossa (oba CHI), 3. Ch. Pronger (PHI).

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář