Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Chicago i podruhé porazilo Philadelphii

1. 6. 2010

Finále Stanley Cupu: (+VIDEO) Kanadskoamerická NHL měla na programu druhý zápas finálové série. Utkání tentokrát nenabídlo gólovou přestřelku, nicméně průběh byl taktéž napínavý. Chicago dostali do dvougólového vedení Hossa s Eagerem, a když se za hosty prosadil jen Gagne, tak byl druhý úspěch Blackhawks realitou.

 

Narozdíl od prvního střetnutí bylo zřejmé, že oba kluby budou mít taktiku založenou na účelné defenzivě, což se také stalo. První dvacetiminutovka skončila i přes domácí výsadnost bez branek. Prvního gólu se aréna United Center dočkala v osmatřicáté minutě. Krajíček prohrál osobní souboj s Hossou a slovenský útočník svou pozici zužitkoval. Neuplynulo ani třicet sekund a domácí vedli už 2:0. Eagerův útočný výlet zakončený pěknou střelou do horní části branky nepotřeboval další komentář.

 

Ve třetí třetině se očekával výraznější tlak Letců, což se také stalo. Hosté zaměstnali rozchytaného Niemiho patnácti střeleckými pokusy, ale za jeho zády se ocitl jen jediný puk. Ve šestačtyřicáté minutě potrestal vyloučení Sharpa skrytou střelou Gagne. Další příležitosti hostů skončili na gólmanovi Chicaga, který byl po zásluze oceněn jako hlavní hvězda utkání.

 

Další střetnutí je na programu ve čtvrtek 3. června od 2 hodin ráno středoevropského času.

 

Sestřih nejdůležitějších okamžiků zápasu:

 

Chicago - Philadelphia 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) - stav série 2:0
Branky: 38. Hossa (Brouwer, Sharp), 38. Eager (Byfuglien) - 46. Gagne (M. Richards, Carter). Vyloučení: 4:4, navíc Eager na 10 min - Pronger na 10 min. Využití: 0:1. Střely na branku: 26:33. Diváci: 22 275 (United Center). Hvězdy utkání: 1. Niemi, 2. Hossa, 3. Eager (všichni CHI).

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář