Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mizérie Šumperka pokračuje, Olomouc přerušila trápení výhrou v Hradci

5. 12. 2009
Hned v pěti případech sedmadvacátého kola byly úspěšnější hostující celky. Ve šlágru kola překvapila dosud trápící se Olomouc vítězstvím na ledě svého nejbližšího tabulkového protivníka Hradec Králové. Jihlava doma přestřílela Chomutov a Havířov dělily pouhé dvě minuty od bodového zisku proti Ústí. Šumperk prohrál i doma s Berounem.

 

Aktuální lídr první ligy mužstvo Ústí potvrdilo roli favorita na ledě svého soupeře z Moravy. Panteři bojovali statečně a nebýt pomyslné ochranné ruky paní Štěstěny, tak by Lvi nejspíše neodjeli domů se všemi body. Panterům vyšel gólový nástup do utkání, který na čas otupil převahu hostů. Domácí držel dlouho ve hře výbornými zákroky brankář Čech. Kouzlo závěrečných minut opět zafungovalo ve prospěch favorita, který dvěma góly v poslední dvouminutovce rozhodl o svém triumfu.

 

Šlágr kola mezi Hradcem Králové a Olomoucí přinesl zajímavý hokej. Hosté až možná překvapivě dlouho měli utkání ve svých rukou. Klíčovým faktorem bylo brzké vedení a následné navýšení gólového účtu ve svůj prospěch. Už po sedmi minutách vedli Hanáci dvoubrankovým rozdílem a po dalších osmi už o tři zářezy. Když v polovině utkání navyšoval poklidné vedení Mory čtvrtou trefou Lhotský, tak to vypadalo s domácími skoro na ručník. Východočeši se ale dokázali vzpamatovat a snížit na rozdíl dvou ztrát. Hostující Venkrbec ale utišil naděje Hradce v pravý okamžik. Poslední slovo měl ještě hradecký Kadlec, ale na triumfu moravské družiny se již nic nezměnilo.

 

Více se čekalo od Benátek, které byly díky předchozím úspěchům ve velmi dobré formě. Očekávání fanoušků však bylo výsledově nerealizováno. Hosté z Vrchlabí hráli efektivní hokej a narozdíl od svého soupeře dokázali proměnit alespoň dvě ze svých příležitostí. Mužem zápasu byl bezesporu vrchlabský brankář Ševčík, který zlikvidoval veškeré šance benáteckých hráčů.

 

Chomutov, druhý z lídrů soutěže, bojoval o tři body na ledě Jihlavy. Bylo jasné, že se bude jednat o náročné utkání pro obě strany, což se také potvrdilo. Děj nabídl množství nervy drásajících okamžiků. Po čtyřiceti minutách na tom byli lépe jihlavští, kteří zásluhou Chvátala a Polcara se dostali do dvoubrankového vedení. Po trefě Čachotského se rýsovala již jistá cesta ke třem bodům, ale přišla zápletka. Během právě třetí třetiny Chomutov zvýšil obrátky motoru výkonnosti a dokázal smazat třígólovou ztrátu během necelých čtyřech minut! Do domácí sítě se postupně trefili Eiselt, Malinský a Bombic. Ve čtyřiapadesáté minutě se puku ujal Čachotský a svůj únik k obrovské radosti domácích příznivců zakončil ukázkovým blafákem. Rozdílový gól se nakonec stal vítězným a Jihlava mohla slavit cenný skalp.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY 27.KOLA:

HC Havířov Panthers - HC Slovan Ústečtí Lvi 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Branky: 13. Piecha (Smejkal) - 18. Němeček (Alinč), 58. Němeček (Janků, Alinč), 59. Heřman (Šagát).

 

HC Benátky nad Jizerou - HC Vrchlabí 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky: 24. Chmelíř (Gengel), 60. Tvrdek (Hanzal).

 

Salith Šumperk - HC Berounští Medvědi 3:5 (2:2, 0:2, 1:1)

Branky: 12. Švaňhal (Hulva), 13. Potočný (Janečka, Rimmel), 41. Mihalík (Potočný) - 11. Nedvěd (Šinágl), 19. Diviš (Valský), 21. Švagrovský (Nedvěd), 35. Diviš (Růžička, Vlček), 59. Besser.

 

SK Kadaň - HC Chrudim 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky: 37. Boušek (Kloz), 60. Bauer (Balázs, Kloz), 60. Bursík (Bauer).

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - Orli Znojmo 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Branky: 19. Svoboda (Pavlík, Voj. Němec), 21. Holec (Borovanský, Třetina), 25. Voj. Němec (Soldán), 41. Borovanský (Holec, Třetina), 50. Třetina (Holec, Ondráček) - 38. Barus (Jarůšek, Plášek), 60. Štach (Beroun, Hradecký).

 

SK Horácká Slavia Třebíč - Hockey Club Tábor 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky: 1. Dolníček (Laš), 6. Kempný (Koktan) - 22. Červený (Kostourek, Padělek I.).

 

HC Dukla Jihlava - KLH Chomutov 5:4 (1:1, 2:0, 2:3)

Branky: 12. Kotlík (Hrbatý), 23. Chvátal (Mareš), 28. Polcar (Chvátal, Hrbatý), 48. Čachotský (Hodek, Dobrovolný), 54. Čachotský (Hubáček, Hodek) - 10. Grof (Malínský), 49. Eiselt (Révay, Hašek), 50. Malinský (Duda), 53. Bombic (Hašek, Kraft).

 

HC VCES Hradec Králové - HC Olomouc 3:5 (0:3, 1:1, 2:1)

Branky: 35. Křetínský (Roubík, Hruška Jan), 54. Březina (Karlíček), 57. Kadlec (Karlíček, Křetínský) - 6. Korhoň (Venkrbec, Tomajko), 7. Kucharczyk (Brančík), 15. Mikšan (Kucharczyk), 32. Lhotský (Tomajko, Korhoň), 55. Venkrbec (Korhoň, Polodna).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář