Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kometa zničila Ústí pěti góly a snížila stav série

16. 3. 2009

Pokud po úvodních dvou zápasech finálové série měli hráči ústeckého týmu pozitivní myšlenky, tak dnes tomu tak rozhodně nebylo. Kometa neponechala nic náhodě a svého protivníka zničila na vlastním ledě pěti góly. Drtivý nástup domácích odnesl gólman Lvů Salfický, který po třech brankách střídal. Beznadějně vyprodaná hala Rondo tak mohla zaslouženě slavit první finálový triumf.

 

Ústečtí se ani nejspíš nestihli rozkoukat a už prohrávali. Aktivní nástup Komety korunoval už po dvaaosmdesáti sekundách hry Liščák, který dorazil za Salfického zbloudilý puk po jedné ze střel spoluhráčů. Právě lajna okolo slovenského útočníka byla vidět. Běžela dvanáctá minuta a Sedlák s Klimtem zle zatopili brankáři Salfickému. Hosté se dostali do výraznější šance za tři minuty později. Se střelou Heřmana i následnou dorážkou Kloboučka si gólman Hylák poradil. Zajímavě vypadala i příležitost hostů, kterou zakončoval po přečíslení jako první Janků, puk za záda brněnského strážce svatyně nedostal, stejně tak neuspěli ani dorážející Zeman s Němečkem. Kometa udeřila v pravý čas, kdy se právě ústečtí hráči pokoušeli vrátit gólově do hry. Kostourek za brankou zmátl pohybem Salfického a dotlačil u tyčky puk za jeho záda. V poslední minutě před první přestávkou vyslal Janků do šance Heřmana, s jeho pokusem si Hylák opět dokázal poradit.

 

Kometě vyšel náramně vstup i do druhé třetiny. Třetí gól do sítě Lvů zaznamenal povedenou střelou Kempný. V polovině zápasu se udála výrazná změna na postu gólmana hostů. Salfického střídání nejspíš urychlila i jedna ze střel, která ho zasáhla do masky. V polovině zápasu bývalý reprezentat přepustil své místo Orctovi, dalšímu zkušenému muži v masce. Tato změna jakoby přinesla jiskru naděje, kterou vykřesal za pouhých sedmnáct sekund Sklenička. Pokud by za nedlouho Dragoun využil svého postavení, tak mohli hosté ještě výrazněji vzdorovat. Nestalo se tak a navíc přišel trest. Lhotský využil stínového postavení hráčů před Orctem a rozbouřil ochozy počtvrté. Ústečtí zahrozili ještě nebezpečnou tečí Kříže, avšak z jejich strany to bylo prakticky vše. Večer zářivé Komety  dokonal pátým direktem do lví brány Sedlák. Tři minuty před koncem mohl navýšit debakl Brabenec, jeho pokus však zazvonil o konstrukci branky. 

 

Kometa první rest splnila a připsala si po zásluze první úspěch finálové série. Již zítra je v Rondu na programu čtvrté vzájemné měření sil, které může přinést nové oživení. Brno ukázalo, kde je jeho síla. Přijde zítra na řadu druhý triumf domácích a vyrovnání série? Lví síla je nalomena, tudíž nic není nemožné. Utkání začíná přímým přenosem na kanále ČT4 v 19:10.
 

HC Kometa Brno - HC Slovan Ústečtí Lvi 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)

Branky: 2. Liščák (Klimt), 19. Kostourek (Zubíček), 22. Kempný, 36. Lhotský, 50. Sedlák (Liščák, Lhotský) - 33. Sklenička (Němeček) - stav série 1:2.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář