Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kometa úspěšně dokonala semifinálovou misi

10. 3. 2009

Až sedmý vzájemný zápas musel rozluštit tajenku druhého finálového účastníka první hokejové ligy. Rondo vidělo nervy drásající duel se šťastným koncem pro domácí tým. Utkání se zlomilo v poslední pětiminutovce, kdy Brabenec dal klíčový druhý gól. Definitu výhry a oslavy postupu do finále zařídil střelou do prázdné branky Korhoň.

 

 

Nesmírný zájem mezi fanoušky o rozhodující utkání semifinálové série zapříčinil i to, že zcela mimořádně přímý přenos odvysílal kanál ČT4. To mohla být příjemná náplast pro nešťastné fanoušky, na které už vstupenky nezůstaly. Zájem byl více než obrovský. Vedení klubu hovořilo o číslech, jenž téměř desetinásobně převyšovaly samotnou kapacitu haly Rondo.

 

HC Kometa Brno - KLH Chomutov 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Domácí vstoupili do zápasu aktivně. Už ve čtvrté minutě musel gólman Hanuljak řešit nebezpečné pokusy Brabence s Korhoněm. Za nedlouho zaduněl na mantinelu tvrdý pokus Kántora. Aktivita Komety byla přece jen zúročena. Běžela sedmá minuta a Polodna našel ideálně postaveného Korhoně a ten už neměl problém trefit odkrytou branku hostů. Hanuljak měl potíže i takřka vzápětí, když v poslední chvíli zalehl neposedný kotouč před dotírajícím Sedlákem. Chomutov o sobě dal vědět během patnácté minuty, kdy se do brejku dostala dvojice Mikšovic - Jíra, jejich snahu však narušil výborným zásahem Kántor. Volnou cestu po Barusově pasu měl za nedlouho Vondráček, brankář Hanuljak byl však pozorný. Do přestávky se ještě o vzruch postaralo brněnské duo Pucher-Korhoň, nepřehlednou situaci nakonec přerušil hvizd rozhodčího.

 

Krátce po zahájení druhé třetiny se v další zajímavé příležitosti ocitl Vondráček, v tísněné pozici se k potřebnému zakončení nedostal. Hanuljak musel být pořád ve střehu, neboť domácí na něj stříleli z každé pozice. Nepříjemná byla i střela Moravy, jenž řádně vyprášila jeho betony. V dresu Komety hýřil aktivitou zejména Vondráček, ale v další slibné šanci trefil jen gólmana. Hanuljak se vytáhl i proti Sedlákovi a nevyzrál na něj ani Morava. Tlak Komety sílil a chyběl tomu jen potřebný druhý gól, jenž by přinesl do řad domácího týmu větší pohodu. Prosba byla nakonec vyslyšena. Neohrožený výpad před chomutovskou branku korunoval úspěšnou dorážkou své střely Brabenec a hala Rondo vybouchla nadšením podruhé. Čas neúprostně plynul a hostující trenér Pešout si vzal oddechový čas. Jeho tým už neměl co ztratit, a tak volba taktiky se šesti hráči v poli překvapením být nemohla. Úspěchu se však nedočkala, Korhoň uhasil hostům malou jiskřičku naděje třetím gólem do již opuštěné branky. Domácím fanouškům už nic nebránilo v tomu, aby mohli slavit úspěch svého celku. Kometa Brno se dočkala čtvrté rozhodující výhry v sérii a stala se tedy druhým finalistou tohoto ročníku 1. hokejové ligy. Na regeneraci jí však mnoho času nezbývá. Finálová opona se zvedne už v pátek 13. března, kdy odstartuje úvodní zápas na ledě Ústí. 

 

Branky: 7. Korhoň (Polodna), 56. Brabenec, 59. Korhoň (Brabenec) - konečný stav série 4:3.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář