Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kometa potřetí na kolenou, Chomutov a Ústí mají matchball

6. 3. 2009

První hokejová liga dnes pokračovala pátou sérií zápasů semifinálových dvojic. Tradičně vyprodané Rondo sledovalo neúspěšnou bitvu Komety s Chomutovem. Západočechům se podařilo utupit domácí ofenzivu a zcela převzít otěže zápasu do svých rukou. Vlastního prostředí dokázalo využít Ústí, které si potřetí poradilo s Hradcem a ujalo se vedení v sérii.

 

HC Kometa Brno - KLH Chomutov 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Největší tahák semifinále přinesl novou zápletku, se kterou nikdo z domácích fanoušků nejspíš nepočítal. Kometa podporována fantastickou atmosférou jakoby neunesla možnost cesty k úspěchu. Do první výraznější šance se dostal během šesté minuty po Pucherově přihrávce Korhoň, avšak v dobré pozici branku přestřelil. Hosté o sobě dali vědět za čtyři minuty později, kdy nedůslednost brněnské obrany mohl potrestat Skořepa. Za nedlouho mohli domácí příznivci ocenit pracovistost Puchera, který v poslední chvíli zamezil prakticky jasnému gólu. Jakoby si domácí zahrávali s paní Štěstěnou. Krátce po zahájení druhé třetiny jim už přišla odpověď v podobě gólu. Brejk Eiselta s Pulpánem zakončil druhý jmenovaný střelou mezi betony gólmana Hyláka. Hosty vstřelená branka povzbudila a za tři minuty později se radovali z další. Vyloučení beka Kántora potrestal osamocený Jíra. Do hry domácího celku se vnesla nervozita, která gradovala zejména u Křetínského, jenž po chybě nejprve fauloval Mikšoviče a poté ještě vztekle odpálil puk, za což po zásluze obdržel desetiminutový osobní trest. V sedmačtyřicáté minutě se zaskvěl hostující Hanuljak, který vychytal Kántora s Korhoňem. Definitivní direkt nasadil Kometě tři minuty před koncem poslední dvacetiminutovky Eiselt. Domácí se ještě v závěru pokusili o power-play, ale mohli jen smutně sledovat jak Hlinka nabídku gólu do opuštěné branky neodmítá. Kosmetická úprava skóre z hole Klimta už nic na výhře Chomutova změnit nemohla. Hostující tým vyhrá pátý zápas v Brně a v neděli může na vlastním ledě slavit postup k branám finále. Najde Brno ještě sílu na zvrat?

Branky: 60. Klimt (Padělek) - 22. Pulpán (Eiselt), 25. Jíra (Hlinka, Skořepa), 57. Eiselt (Pulpán), 60. Hlinka - stav série 2:3.

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC VCES Hradec Králové 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Ústečtí si vývoj série s Hradcem zajisté představovali jinak. Favorit ztratil dva zápasy a pokud by dnes nevyhrál, tak by si vizi postupu značně zkomplikoval. Ono pokud by ve třetí minutě zápasu hosté zužitkovali brejk, tak se možná zápas mohl vyvíjet zajímavěji. Volrábovu nabídku Karlíček trestuhodně nevyužil. Lvi si vedli v sedmé minutě o poznání lépe. Pazourkovo chytré nahození do brankoviště poslal do sítě Heřman. Hradečtí se gólového zápisu dočkali krátce po zahájení druhé třetiny, kdy Roubík potrestal vyloučení Kříže. Radost s vyrovnání trvala hostům necelé dvě minuty, než vrátil svému celku vedení Janků. Ani třetí gól v síti Hradce na sebe nenechal dlouho čekat. V osmadvacáté minutě Dragoun přesně tečoval střelu Zemana a brankář Koutský byl opět překonán. Hradecký gólman byl poslední překážkou, na kterou nevyzrál krátce před druhou sirénou Zeman.Zvýšit vedení mohl i Janků, ale další změna skóre se už neudála. Ústí splnilo povinnost výhry a získalo matchball. Přinese utkání v Hradci sedmé rozhodující utkání nebo bude celek Lvů slavit postup?

Branky: 7. Heřman (Pazourek), 25. Janků (Pazourek), 28. Dragoun (Zeman) - 23. Roubík (Fořt, Filip) - stav série 3:2.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář