Jdi na obsah Jdi na menu
 


Favorité na kolenou, Ústí padlo ve Vrchlabí, Chomutov dostal bůra v Kadani

12. 12. 2009

Nečekané přání se stalo pro mnoho příznivců realitou. Papírově slabší porazili favority. Ústí nad Labem, aktuální lídr soutěže, po čtrnácti dnech si opět připomnělo hořký pocit  porážky, když prohrálo ve Vrchlabí. Chomutov odjel z Kadaně s pětigólovým výpraskem. Olomouc vydřela výhru v Benátkách.K vidění byli hned tři hattricky, v záři světel se ocitli jihlavský Haluza, třebíčský Stejskal a královehradecký Roubík.

 

Nenasytní Medvědi z Berouna vyválčili během nastavení v Havířově dva body a připsali si čtvrté vítězství v řadě. Šumperk dlouho držel s Táborem bodovou metu, plamének naděje uhasil obdržený gól v poslední minutě třetí třetiny. Bitva o Vysočiny přinesla nervy drásající průběh. Jihlava držela ještě dvě minuty před konce dvougólový náskok, nakonec o něj ještě přišla. Vítězství jí vystřílela olomoucká výpomoc Petr Haluza dalším zásahem v prodloužení. Třebíč i díky zrozenému fenoménu jménem Vladimír Stejskal sestřelila Orly. Hradec Králové nasměroval ke třem bodům s Chrudimí Jaroslav Roubík.

 

Výsledky Chomutova se pomalu začínají rovnat noční můře. Severočeši zažívají výkonnostní pád na hluboké dno. Druhý tým tabulky neuspěl ani dnes v Kadani. První zářez do napnutého lana zařídil už ve druhé minutě pohotový Bauer. Nervózní projev hostů se projevil v kolonce trestů. Díky tomuto faktu se také domácím podařilo dlouho hrát ve dvojnásobné početní výhodě, avšak brankovým zápisem to díky Hanuljakovi neskončilo. V devětadvacáté minutě Freiberg z ošemetné situace vytěžil maximum - 2:0.

 

Tentýž hráč během třetího dějství fauloval a paradoxně jeho trestu dokázali spoluhráči vsítit další gól. Dobře napadající Trochta vypíchl na modré přihrávku hostujících hráčů  a svůj únik zakončil k radosti fanoušků úspěšně - 3:0. Za další tři minuty se do listiny střelců zapsal podruhé Bauer a zkáza favorita se začala plně realizovat. Poslední pomyslné k.o. nasadil soupeři opět Trocha, který zakončil bezchybnou souhru Charouska a Gombára - 5:0! Nadšení na jedné straně a velké rozčarování na té druhé.

 

Už vůbec se nečekal výpadek Ústeckých Lvů. Hosté dorazili na led Vrchlabí s jednoznačným cílem vyhrát a nejspíš je ani výrazně nestrašila aktuální dobrá forma místních hráčů. Hrál se otevřený hokej, který výrazně seděl favoritovi. Prvního gólu se diváci dočkali v šestadvacáté minutě, kdy Zíma nasměroval nabídku před branku a pohotový Klimt darazil černý předmět za Salfického záda. Hosté doslova do brankáře Ševčíka bušil jednu střelu za druhou, ten jejich snahu razantně eliminoval. Fantastický postřeh předvedla gólmaská jednička domácích hned v několika případech, lahůdkou byl i ukázkový semafor proti střele Novotného. To už bylo v době, kdy jeho tým vedl po další trefě Klimta už 2:0.

 

Ústečtí se neústále proráželi k svatyni Vrchlabí, avšak tam stálo něco, co bylo nemožné překonat. Když už se zdálo, že po signalizovaném vyloučení dalšího z hostů bude poslední dvouminutovka klidnější, tak zeď jménem Ševčík kapitulovala z hole Šagáta. Pětadvacet sekund do závěrečné sirény již nebyl čas potřebný na další tlak hostů. Vrchlabský večer měl dvě hvězdy. Ke dvougólovému Klimtovi se na stejný stupeň mohl přiřadit i famózní Ševčík, který zneškodnil dvaačtyřicet střeleckých pokusů soupeře a svými zákroky přiváděl hosty doslova k beznaději.

 

Olomouc se po domácím selhání se Šumperkem zmátořila k trošku aktivnějšímu vystupování. Skóre se však měnilo až během druhého dějství. Po třech minutách zahájení se do úniku dostala dvojice Mikšan-Venkrbec a druhý jmenovaný zpětnou přihrávku svého kolegy nasměroval do nepokryté části branky nadmíru přesně - 0:1. Domácí se do výraznějšího tlaku dostali během přesilovky, která měla i status dvojnásobné. Ostřelování Žigárdyho přineslo toužebný úspěch, šťastným střelcem se stal Bárta - 1:1. Benátecká radost z vyrovnání trvala jen necelé čtyři minuty. Faul Urbana potrestal povedenou tvrdou střelou Nedbálek - 1:2. Své vyloučení zmíněný hráč přece jen napravil. Konkrétně v sedmačtyřicáté minutě na jeho přesný švih olomoucký gólman i přes velkou snahu nedosáhl - 2:2. Základní hrací doba směrovala do posledních minut a bylo zřejmé, že případný gól by jednoho ze soupeřů navedl na tříbodový zisk. Hosté k tomu měli velmi blízko. Pekelný závar u Nedvídka ukončil až pohotový Bartoň, v klíčový okamžik byl na správném místě - 2:3. Oddechový čas Benátek na sebe nenechal dlouho čekat a brankář Nedvídek se už díval ze střídačky. Šest mužů v poli bojovalo o poslední šanci a nakonec úspěšně. Osmačtyřicet sekund před závěrečnou sirénou zařídil Krupka gól, který měl bodový nádech - 3:3.

 

Začátek prodloužení přinesl hned dva zajímavé momenty, které řešili úspěšní brankáři. Ministrovi radost překazil Nedvídek a Urbana vychytal Žigárdy. Rozhodnout musely nakonec až samostatné nájezdy. Domácí trenéři zkusili taktizovat a místo Nedvídka šel do brány Stejskal. Sázka na jinou kartu nevyšla - Kucharczyk nevýrazným, ale účinným nájezdem zajistil Kohoutům z Moravy dva cenné body.



SOBOTNÍ VÝSLEDKY 29. KOLA
:

Havířov Panthers - Beroun 2:3 po prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)
Branky: 28. Piecha (Seman, Tesařík), 38. Szturc (Szabó) - 39. Vlček (Švagrovský, Rudovský), 45. Šinágl (Pavel, Karpov), 63. Novotný (Švagrovský).


Benátky nad Jizerou - Olomouc 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0)
Branky: 32. Bárta (Skořepa, Urban), 47. Urban (Bárta, Jech), 60. Krupka (Kolmann, Skořepa) - 23. Venkrbec (Mikšan, Lhotský), 36. Nedbálek (Selingr), 57. Bartoň (Korhoň), rozh. nájezd Kucharczyk.



Šumperk - Tábor 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky: 45. Kántor (Višňák) - 12. Havran (Šperger), 59. Kostourek (Kudrna).



Kadaň - Chomutov 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Branky: 2. Bauer, 29. Freiberg (Ton), 46. Trochta, 49. Bauer (Balázs), 55. Trochta (Gombár, Charousek).



Havlíčkův Brod - Dukla Jihlava 3:4 po prodl. (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)
Branky: 32. Ondráček (Šulc), 58. A. Jelínek (Endál), 59. V. Němec (Svoboda) - 14. Ficenc (Haluza, Mareš), 29. Haluza (Mareš), 47. Haluza (Mareš), 62. Haluza (Dobrovolný).



Třebíč - Znojmo 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)
Branky: 3. Káňa (Gula), 7. Stejskal (Rod), 15. Dolníček (Gula, Káňa), 30. Stejskal (Nahodil), 36. Stejskal (Kania, Sláma), 47. Nahodil (Stejskal) - 33. Protivný (Štach).



Vrchlabí - Ústí nad Labem 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 26. Klimt (Zíma), 42. Klimt (Gajovský) - 60. Šagát (Heřman).



Hradec Králové - Chrudim 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Branky: 11. Roubík (Křetínský, Karlíček), 15. Budínský, 35. Roubík (Karlíček, Kadlec), 56. Roubík (Křetínský) - 7. Rákos (Klejna), 55. Blažek (Drtina, Toužimský).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář