Jdi na obsah Jdi na menu
 


Elitserien: Hlinka třemi přihrávkami a Hlaváč brankou pomohli k debaklu Djurgaardenu

18. 1. 2010

ObrazekŠvédská nejvyšší hokejová soutěž dnes nabídla jediný duel, který byl dohrávkou čtyřicátého kola. Síly změřily týmy Linköpingu a Djurgaardenu. Z bitvy dvou úspěšných klubů vzešli jako vítězové domácí, kterým k triumfu pomohli i dva čeští zástupci Jaroslav Hlinka a Jan Hlaváč. Linköping tak snížil ztrátu na vedoucí HV 71 na pouhé čtyři body.

 

 

Výsledek utkání byl klíčový pro oba kluby. Zatímco domácí spřádají plány na sesazení aktuálního lídra z čela tabulky, tak Djurgaarden pošilhává po postupu na třetí pozici právě za svěřence trenéra Slavomíra Lenera. Vzhledem k metám obou soupeřů bylo jasné, že by se na ledě mohla strhnout zajímavá podívaná.

 

Linköping začal utkání aktivně a už po šesti minutách hry dokázal na gólmana Ridderwalla najít recept Laumann - 1:0. Tentýž hráč měl zanedlouho prsty i ve druhém úspěchu domácích, když jeho přihrávka přesně našla hůl J. Erikssona - 2:0. Hosté nikterak herně nezaostávali, ale dlouho se jim nedařilo Norrenu překvapit. Povedlo se to až Engqvistovi v závěru úvodního dějství - 2:1.

 

Druhá dvacetiminutovka byla ještě zajímavější. Rostoucí tlak Linköpingu se snažili  nejlépe eliminovat, ale na svou přehnanou snahu doplatili hned dvojitým vyloučením. Za podražení putovali na trestnou lavici Josefson a Printz a domácím se tak naskytla dvouminutová početní výhoda pěti na tři. Na led vyrazila nejúdernější možná síla v čele s Martenssonem, Hlinkou či obráncem Johanssonem a ostřelování Ridderwallovy svatyně mohlo začít. Sedmaosmdesát sekund odolávala hráz hostů než ji překonal Martensson - 3:1. Vedení mohli brzy navýšit Zackrisson či Karlsson, ale jejich pokusy další radost nepřinesly. Radovali se naopak hosté díky Ottossonovi, který tak snížil na rozdíl jediné branky - 3:2. Gólový úspěch vnesl do žil Djurgaardenu novou krev a gól T. Erikssona také naději na pokoření favorita - 3:3.

 

Vyloučení Brodina však opět nahrálo do šance domácím, kteří nabídnutou přesilovkou nepohrdli, když za pouhých šestnáct sekund ji zužitkoval po další Hlinkově nabídce Johansson - 4:3. Hosté bojovali jako lvi a to se jim opět vyplatilo. Ottosson s Falkem ještě Norrenu nepřekonali, ale Josefson už ano - 4:4. Utkání bylo značně vyrovnané a bylo jisté, že rozhodovat můžou právě přesilové hry. Další z faulů potrestal Hlaváč a vrátil tak domácím brankový náskok - 5:4.

 

Bylo zřejmé, že třetí třetina přinese možné rozhodnutí. Svěřenci Hardy Nilssona potřebovali se opět dostat více do hry a otevřený herní systém byl pravděpodobně poslední možnou variantou, jak se soupeřem držet krok. K jejich smůle však další úspěch nepřišel a mužstvo naopak inkasovalo další branky. Definitivní zlom přišel v rozmezí sedmatřiceti sekund mezi padesátou a jednapadesátou minutou zápasu, kdy se trefili Carlsson a Petterström - 7:4. Více než šest tisíc fanoušků vidělo zajímavý a ofenzivně laděný hokej, který se musel líbit. Na střelecké hody doplatili oba brankáři a to zejména hostující Ridderwall, který si sedmigólový příděl hořce vychutnal až do konce.

 

Linköping - Djurgaarden 7:4 (2:1, 3:3, 2:0)
Branky: 6. Laumann (Carlsson), 9. J. Eriksson ( Laumann, Andersson), 24. Martensson (Johansson, HLINKA), 31. Johansson (HLINKA, Martensson), 39. HLAVÁČ (HLINKA, Martensson), 50. Carlsson (J. Eriksson, Laumann), 51. Petterström (Karlsson) - 20. Engqvist (Josefson), 28. Ottosson (Ölvestad, M. Nilson), 29. T. Eriksson (Cehlin, Pettersson), 32. Josefson (Holmqvist, Engqvist). Vyloučení: 3:7. Využití: 3:0. Střely na branku: 41:33. Diváci: 6626.

   

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář