Jdi na obsah Jdi na menu
 


Colorado uspělo v přímém souboji o čelo divize, Kočí se pustil do bitky

14. 12. 2009

Příloha - video: Kanadskoamerická NHL měla na programu dva zápasy. největší pozornost se upínala na střetnutí Colorada Avalanche s Cagary Flames, které bylo zápasem o trůn Severozápadní divize. Domácí hráči i přes citelné oslabení při neúčasti Hejduka se Svatošem dokázali vybojovat cenné vítězství. V druhém střetnutí si Chicago poradilo s Tampu Bay.

 

 

Milana Hejduka nepustilo na led zranění kolena a zdravotně indisponován byl i další ofenzivní lídr Marek Svatoš, jehož trápí problémy s třísly. Podle realizačního týmu se však u obou hráčů nejedná o vážnější zranění, tudíž jejich návrat do zápasové praxe je reálný v blízké době. Colorado si po celý zápas drželo převahu a i díky několika klíčovým zákrokům své gólmanské jedničky dovedlo utkání do tříbodového zisku. Za zmínku ještě stojí česká stopa, o kterou se postaral v pěstní výměně názorů s Brianem McGrattanem bijec David Kočí. Souboj těžkých vah vyzněl lépe pro aktivnějšího kanadského hráče.

 

Chicago potvrdilo pozici lídra své Centrální divize. Mužstvo v čele s mladými puškami Kanem a Toewsem nedalo svému soupeři prakticky žádnou šanci. Skóre otevřel v osmé minutě Patrick Kane a kolonku gólů postupně navýšili Ben Eager, Marián Hossa a večer Blackhawks završil Jonathan Toews. Osmnácti jistými zákroky tým podpořil i neprůstřelný Fin Antti Niemi.

 

David Kočí vs. Brian McGrattan

 

 

NHL - souhrn výsledků:

Chicago - Tampa Bay 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 8. Kane (Keith), 31. Eager (Hossa, Sopel), 40. Hossa (Sharp, Seabrook), 47. Toews (Byfuglien, Seabrook). Vyloučení: 4:7, navíc Eager (CHI) a Konopka (TBL) 5 min a Fedoruk (TBL) 10 min. Bez využití. Střely na branku: 29:18. Diváci: 21 081 (United Center). Hvězdy utkání: 1. Hossa, 2. Niemi, 3. Barker (všichni CHI).



Colorado - Cagary 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky: 14. Wolski (Stewart, Quincey), 30. Stewart (Stastny, Wolski), 38. Tucker (Galiardi, Wilson) - 31. Bourque (Dawes), 54. Giordano (Langkow, Bourque). Vyloučení: 5:5, navíc KOČÍ, McLeod (COL) a McGrattan, Iginla (CAL) všichni 5 min. Využití. 1:1. Střely na branku: 35:21. Diváci: 11 448 (Pepsi Arena). Hvězdy utkání: 1. Stewart, 2. Wolski, 3. Anderson (všichni COL).

 

Zdroj: nhl.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář