Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Kometa, Ústí i Chomutov potřetí vítězně

15. 2. 2009

1. hokejová liga: Čtvrtfinále - 3. zápasy: Dnešní zápasy byly hlavně ve znamení úspěchů hostujících celků. Kometa Brno, Chomutov i Ústečtí Lvi navázali na domácí výhry a po dalším triumfu jsou krůček od postupu do semifinále. Jediný, kdo výsledek narušil, bylo mužstvo Hradce Králové, které doma těsně porazilo Vrchlabí.

 

HC Olomouc - HC Kometa Brno 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Většina očí byla zcela po právu směřována právě do Olomouce, do které přijela Kometa potvrdit své dosavadní výsledky. Už samotný zájem fanoušků nasvědčoval, že atmosféra bude opravdu specifická. Hosty přijela podpořit velmi početná skupina příznivců, kteří zaplnili téměř polovinu zimního stadionu. Příliš radost jim ale neudělal úvod zápasu. V páté minutě se totiž poprvé rozsvítilo světlo za brněnskou klecí. Nabídnutou početní výhodu zužitkoval nekompromisní střelou Mikšan. Radost domácích barev však netrvala dlouho. Nedůslednost obrany Mory potrestal Polodna. Domácí hnáni touhou výhry mohli brzy na to strhnout vedení opět na svou stranu, Čuřík však nastřelil pouze tyč. Gólman Hylák si poradil s i velkou příležitostí Vlka. Úder přišel na druhé straně. Brabenec si vzal příklad z Polodny a svižnou střelou mezi betony Žigárdyho poslal hosty do vedení. Ovace si přes první sirénou vysloužil Hylák, který v posledních vteřinách zmařil šanci Davídka. I druhou třetinu zahájila Olomouc dobře. Po šesti minutách srovnal skóre Řípa. Situace byla hned otevřenější až do té doby, než se trefil Klimt. Právě branka bývalého extraligového hráče se ukázala jako vítězná. Domácí byli aktivní a Hylák byl v jednom ohni. Pokusy Davídka, Zbořila či Žajgly po gólu volaly. Druhý jmenovaný si vybral i kopec smůlu, neboť při jeho další střelecké příležitosti orazítkoval tyč. Ministra vychytal Hylák více než efektním způsobem. V třiapadesáté minutě přišel další z klíčových okamžiků. Mora dostala výhodu dvojnásobné přesilové hry. I přes několik slibně se rýsujících šancí odpověď v podobě gólu nepřišla. V poslední minutě trenéři odvolali Žigárdyho z brány a Olomouc zkoušela power-play. Bohužel další riskantní práce obrany vedla k tomu, že přihrávku zachytil Dlouhý a střelou do prázdné branky pečetil výhru Komety. Pokud Kohouti zítra nevyhrají, tak pro ně sezóna končí.  

Branky: 5. Mikšan (Davídek), 26. Řípa - 6. Polodna, 17. Brabenec (Dlouhý), 32. Klimt (Houdek), 60. Dlouhý.

 

HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústečtí Lvi 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

V Benátkách se diváci prvního gólu dočkali až ve dvaadvacáté minuty, kdy skóre utkání otevřel Sklenička. Za minutu mohl zvýšit náskok Novák, ale Stejskal svým pohotovým zákrokem šanci zmařil. Za nedlouho neuspěli ani Pazourek se Šagátem. Razatní střela Kloučka od modré zamířila přesně do míst, kam měla. Obdržená branka jakoby domácí probudila. Hruška si v nájezdu se Salfickým poradil. Jiskru naděje vykřesal ve čtyřiačtyřicáté minutě Kopic. defnitivní zlom obstaral za dvě minuty později Hanzl. Domácí byli úspěchu nyní nejblíže.

Branky: 30. Hruška (M. Tondr), 44. Kopic (Konečný, Urban) - 22. Sklenička (Čaloun), 29. Klobouček (Pazourek), 46. Hanzl (Mikulík, Bolf).

 

HC Dukla Jihlava - KLH Chomutov 3:4 (0:0, 1:1, 2:3)

Drama, emoce a rozhodčí, tak lze charakterizovat souboj mezi Jihlavou a Chomutovem. Po bezbrankové první třetině se první významné okamžiky udály ve druhé části. Bezděk poslal domácí do vedení, které vydrželo necelých čtrnáctá minut, než se prosadil Hlinka. Právě gól exsparťanského útočníka byl sporný a pravděpodobně neměl ptatit, neboť hosté hráli v pěti během vlastního oslabení. Zlom střetnutí se udál v posledním dějství. Rozdílový gól zaznemenal Bombic. Chomutovu se podařilo udržet další výhru a nyní má před sebou jediný správný krok.

Branky: 23. Bezděk (Man), 44. Hodek (Bakus), 49. Bakus (Malena) - 37. Hlinka, 42. Mikšovic (Hlinka), 42. Domin (Trefný), 53. Bombic (Ťupa).

 

HC VCES Hradec Králové - HC Vrchlabí 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)

Hradec nasměrovala k výhře výborná druhá třetina, ve které vsítil tři branky a inkasoval jen jednou. Celkový průběh střetnutí byl poměrně vyrovnaný, pouze s tím, že hosté své příležitosti nezužitkovávali. Gól, který vrátil Vrchlabí do hry padl v ideálním čase, tedy v poslední minutě druhého dějství. Další snížení z hole Látala slibovalo další drama, ale žádný z jeho spoluhráčů už na Koutského nevyzrál. Hradec se tak dočkal výhry a ujal se v sérii vedení.

Branky: 3. Filip M. (Nedorost, Zápotočný), 29. Kadlec (Karlíček, Filip L.), 33. Zápotočný (Koudelka, Burian), 35. Hendrich (Pazdera, Hruška) - 6. Gengel, 40. Matějíček (Pajič), 53. Látal (Bendík).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář