Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: V úvodním zápase play out vydřel Šumperk výhru na ledě Berouna

10. 2. 2010

Dnes odstartovaly nepopulární, ale důležité boje play out. V prvním kole změřily síly celky Berouna se Šumperkem. Utkání bylo zpočátku v režii hostů, kteří se dvakrát dokázali dostat do vedení, avšak nakonec se Medvědům podařilo skóre utkání vyrovnat a rozhodnutí padlo až v samostatných nájezdech, kdy završil svůj výborný výkon aktivní Velecký.

 

 

Draci si nastavili vysokou laťku v podobě tříbodového zisku. Prakticky se to dalo očekávat s ohledem na průběžné manko, které na své rivaly v boji o záchranu mají. Plný bodový zisk měli svěřenci trenéra Svatopluka Číhala na dosah, avšak nebylo jim přáno. Vstup do utkání jim však vyšel. Podešva našel před brankou zcela nehlídaného Pekra a hosté se ujali v šestnácté minutě vedení. Po několika dalších spálených šancí, které spolehlivě eliminoval gólman Cikánek, přišel trest od úspěšně tečujícího Šinágla.

 

Za tři minuty později však dračí družina opět vedla a to zásluhou Holíka, jenž využil Meluzínův pas během početní výhody. Medvědi posléze upadli do nevýrazného tempa a začalo jim téct do bot. Záchranou se jim stal zásah Kafky, který tři minuty před koncem smazal brankové manko. V posledních sekundách normální hrací doby mohl dát hostům finální direkt Vlček, ale svůj nájezd přesně zakončit nedokázal. V závěru se ještě tlačit do zakončení Haas, ale mířidla si přesně neseřídil.  

 

Draci mohli rozhodnout už v prodloužení, ale gól Veleckého nebyl uznán pro vysokou hůl, a tak si tentýž hráč nechal střelecký úspěch až na samostatné nájezdy. Dvoubodový zisk je pro Šumperk dobrým výsledkem, ale manko tím bylo sníženo o pouhý bod na číslo osm. Nováček soutěže se nyní představí dvakrát doma.

 

HC Berounští Medvědi - Salith Šumperk 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0 - 0:1)
Branky: 34. Šinágl (Bolf, Pavel), 57. Kafka (Bolf, Pavel) - 16. Pekr (Podešva, Sedlák), 37. Holík (Meluzín, Antonovič), rozhodující nájezd Velecký.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář