Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Ústí v předehrávce zdolalo Olomouc

6. 11. 2009

Ani na devátý pokus nenašli hokejisté Ústí nad Labem na svém ledě přemožitele. Utkání mělo patřičný náboj, neboť se utkal první se třetím týmem průběžné tabulky. Bylo jisté, že jedna série úspěchů skončí a to se také stalo. Domácí už v první třetině čtyřikrát rozvlnili olomouckou brankovou síť, což prakticky rozhodlo o vítězství.

 

Mora už po necelé půlminutě šla do čtyř, když Bartoňův zákrok posoudil rozhodčí jako nedovolený. Ústečtí se brzy usadili v pásmu a zahájili svou svírací kazajku. Své zkušenosti zužitkoval Janků, který našel před brankou Kloze a první změna skóre byla realitou - 1:0. Domácím rychlý gól dal pověstná křídla, díky kterým se probíjel do dalších příležitostí. Souhru bratrů Pšurných uklidil do sítě s ledovým klidem Mikulík a s olomouckou družinou to byla zlé - 2:0. Nejistotu hostů se pokoušel využít i Dragoun, jehož nahození skončilo až na rameni Žigárdyho, který v poslední chvíli zamezil puku v přepadu do branky.

 

Už tolik štěstí neměl olomoucký gólman za další minutu. Ve velké pohodě hrající sourozenci Pšurní našli dobře postaveného Šágáta a ten přesně mířeným projektilem poslal Žigárdyho na střídačku - 3:0! Na tabuli svítila teprve šestá minuta a hosté byli na ručník. Náhradní olomoucký gólman Sedlář držel čistý štít necelých devět minut, než ho překonal poněkud šťastně Heřman - 4:0. Olomouc o sobě dala vědět v šestnácté minutě, kdy hrála přesilovku. Salfický svůj první souboj se střílejícím Davídkem vyhrál, ale následně po zpětném pasu Ministra se už kanonýr Mory nemýlil - 4:1. V závěru prvního dějství orazítkoval ještě tyč Janků.

 

Olomouci vyšel vstup do druhé dvacetiminutovky výborně. Po pětasedmdesáti sekundách se stav utkání opět upravoval, a to když Kucharczykovu nabídku uklidil za Salfického záda Polodna - 4:2. Posléze se hra už poněkud uklidnila. Další výraznější akce se udály až v poslední třetině. V šestačtyřicáté minutě se do nájezdu dostal Dragoun, ale jeho pokus minul cíl určení. Za čtyři minuty později se už ale skóre měnilo. Ve skrumáži se nejlépe orientoval Mrázek a zařídil týmu pojistný gól - 5:2. Ústí si již udržovalo svou hru, nikam se nehrnulo a po zásluze si připsala tříbodový zisk.

 

Olomouc může litovat špatné první třetiny, kdy tým zcela propadl a nechal soupeře si vytvořil finální náskok. Každá série jednou končí a nyní je to ta hanácká. Mužstvo si drželo rekordní bodovou šňůru deseti utkání v řadě, která zasloužila obdiv. Svěřenci trenérského dua Vlk-Fiala soupeře nepřekvapili, což je nyní stálo ty klíčové body. Další zápasová bitva je čeká ve středu 11. listopadu, kdy pocestují na led Tábora. Ústečtí si zahrají tentýž den v Třebíči.

 

Předehrávka 18. kola:

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Olomouc 5:2 (4:1, 0:1, 1:0)
Branky: 2. Kloz (Janků, Klobouček), 3. Mikulík (R. Pšurný, M. Pšurný), 6. Šagát (R. Pšurný, M. Pšurný), 15. Heřman (Němeček, Hovorka), 50. Mrázek (Vobořil) - 16. Davídek (Ministr), 22. Kucharczyk (Polodna).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář