Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Ústí doma nezáváhalo a je krůček od baráže o extraligu

31. 3. 2010

Ani v pátém finálovém měření sil nebylo porušeno pravidlo o vítězném statusu domácího týmu. Chomutov se svým soupeřem dokázal držet krok do sedmatřicáté minuty, ale potom se již dostal do tříbrankové ztráty a prakticky přišel o možnost překvapení. Dvěma góly se na výhře Lvů podível slovinský útočník Rok Pajič. Ústeckým tak chybí jediná výhra k toužebnému postupu do baráže o účast v extralize.

 

Domácí trenér Rosol mohl díky domluvě s Kladnem počítat se službami obránce Trončinského. V brance Lvů dostal před Orctem přednost Salfický. Utkání začalo ve svižnějším tempu a jak Salfický, tak i Hanuljak si mohli brzo "ošahat" puk. Největší příležitost první třetiny si vypracoval Hruška, avšak na domácího strážce svatyně neuspěl.

 

Branky začaly padat až ve druhém dějství. Pazourkova lehká teč byla předzvěstí prvního úspěchu Lvů. Ten přišel přesně za minutu po předchozí příležitosti. Zemanovu střelu od modré dokázal přesně usměrnit dobře postavený Pajič - 1:0. V šestatřicáté minutě, po vyloučení na obou stranách, převzali otěže zápasu do svých rukou hosté. Trončínský si musel vzápětí vypomoct nedovoleným způsobem a Chomutov dostal výhodu přesilové hry. Salfický neudržel Dudovu střelu a Hruška už měl snadný úkol - 1:1. Branková radost hostů překvapivě nevydržela ani minutu. Zemanův ofenzivní výlet skončil až rozsvíceným světlem za Hanuljakovou brankou - 2:1.

 

Jednobrankový náskok domácího výběru prakticky nic neřešil, a tak se čekalo, co přinese třetí dvacetiminutovka. V šestačtyřicáté minutě burácely ochozy Zlatopramen areny potřetí, když Heřmanovu nabídku s brankovým poděkováním dovršil Trončínský - 3:1. Rozhodující okamžik přišel ve čtyřiapadesáté minutě, kdy nebojácný průnik Hovorky zakončil čtvrtým gólem do chomutovské klece Pajič - 4:1. V poslední dvouminutovce zahrozili ve vlastním oslabení Kraft s Eiseltem, ale k úspěchu to nevedlo. Svěřenci trenéra Rulíka se v poslední minutě zápasu dočkali snížení z hole Jíry, nicméně to už nemohlo osud zápasu změnit - 4:2.  

 

Finále play off 1. ligy - 5. zápas:

HC Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Branky: 29. Pajič (Zeman), 37. Zeman (Hovorka), 46. Trončinský (Heřman), 54. Pajič (Hovorka, Dragoun) - 37. Hruška (Duda), 60. Jíra (Mikšovic). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 8:6, navíc Procházka (CHM) TH (UHL). Využití: 0:2. Diváci: 6210. Střely na branku: 54:35.

PRŮBĚŽNÝ STAV SÉRIE: 3:2 (2:1, 5:2, 3:4p, 2:5, 4:2)

 

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Novotný, Gureň, Trončinský, Sklenička - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Pajič, Dragoun - Šagát, Heinisch, Heřman - M. Pšurný, Mikulík, R. Pšurný.

KLH Chomutov: Hanuljak - Bombic, Pulpán, Grof, Hájek, Tribuncovs, Brňák, Všetečka, Trefný - Hruška, Kraft, Duda - Procházka, Trochta, Skořepa - Jíra, Mikšovic, Hašek - Eiselt, Domin, Polanský.

 

Šestý zápas finálové série je na programu v pátek 2. dubna. Utkání se uskuteční od 18 hodin na ledě Chomutova.

 

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář