Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Týmy Benátek a Tábora odvrátily hrozbu vyřazení

15. 2. 2010

První hokejová liga pokračovala třetím kolem zápasů osmifinále. Série hrané na tři vítězství měly výborně rozehráté týmy Znojma a Kadaně, které zvítězily už dvakrát a už dnes mohly případně slavit postup. Na ledě Benátek resp. Tábora jim však prozatím nebylo přáno. Jihlava vydřela na ledě Havlíčkova Brodu výhru po nájezdech a Třebíč udolala Vrchlabí.

 

Ani třetí měření sil mezi Rebely a Jihlavou neskončilo v normální hrací době. Nesmírně vyrovnaný zápas gradoval až do samostatných nájezdů. Žádný z týmů si i přes velké množství příležitostí nedokázal vytvořit více než gólový náskok, což sehrálo tu hlavní roli.

 

Úvodní gól obstaral k potěšení místních fanoušků Svoboda, avšak ze strany Jihlavy přišla odpověď z hole Takáče. Hosté se v druhé třetině dokonce dostali do vedení díky Marešovi, ale domácí Němec opět vrátil ukazatel skóre na stejné hodnoty. Ve třetím dějství ani v prodloužení další gól nepadl, a tak přišly na řadu nájezdy. V nich se stal hrdinou hostující Čachotský, který oba své pokusy poslal mimo dosah Nerudy.

 

Benátky ukázaly, že v klíčový okamžik umí zvýšit obrátky svého motoru. Domácí nastoupili do střetnutí s pomyslným nožem na krku, což se v jejich nasazení projevilo. Utkání bylo vyrovnané, ale Benátečtí bezesporu zaslouží pochvalu za to, že se nezlomili při dvou obdržených brankách v úvodní třetině. Ztrátu dokázali vždy srovnat a v prodloužení je navíc potěšil slastný okamžik při přesilovkovém gólu Pavlů.

 

Velmi vyrovnaný zápas se odehrál i ve Vrchlabí, kde bojovala Třebíč. Horácká Slavia si po celý zápas udržovala nad soupeřem potřebný náskok, což se jí posléze nadmíru vyplatilo. Nesmírně důležitým se ukázala čtvrtá branka, kterou obstaral Nahodil. Závěrečný stoupající tlak domácího výběru vyústil ve snížení Rusnáka a kdyby využil svou příležitost Filip, tak mohlo být Vrchlabí zpět ve hře. Ke smůle domácích se tak nestalo a Třebíč si připsala druhou výhru v sérii.

 

Své fanoušky potěšil i Tábor, který díky vítězství 3:1 utekl hrobníkovi z lopaty. Po bezbrankové první třetině se diváci dočkali střeleckého úspěchu v závěru druhého dějství, kdy rozjásal diváckou kulisu Kostourek. Kocarovo navýšení bylo další příjemnou chvilkou pro už veseleší domácí příznivce. Menší drama se rozhodl nastínit Tsyganov, ale Padělkova trefa už byla pojišťovací.

 

Čtvrté zápasy osmifinálové série jsou na programu zítra.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY 3. ZÁPASŮ OSMIFINÁLE:

HC Benátky nad Jizerou - Orli Znojmo 3:2 po prodl. (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 5. Kica (Urban), 24. Kopic (Pavlů), 63. Pavlů (Kolmann, Loskot) - 6. Havlík (Hradecký), 13. Havlík (Protivný). Vyloučení: 11:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 796. Střely na branku: 33:31.

 

HC Vrchlabí - SK Horácká Slavia Třebíč 3:4 (1:1, 1:2, 1:2)
Branky: 13. Procházka (Kubeš), 36. Rusnák (Filip, Gengel), 57. Rusnák (Filip, Klimt) - 8. Dolníček (Ostrčil, Burian), 21. Dolníček (Rod), 41. Rod (Obdržálek), 52. Nahodil (Rod, Obdržálek). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 406.

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava 2:3 po s.n. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0 - 0:1)
Branky: 8. Svoboda (Němec, Holec), 35. Němec (Knotek) - 16. Takáč (Mareš), 33. Mareš (Man, Stránský), 71. rozhodující samostatná nájezd Čachotský. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

 

Hockey Club Tábor - SK Kadaň 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky: 38. Kostourek (Červený, Rob), 44. Kocar (Šperger, Kostourek), 55. Padělek (Kuchejda) - 49. Tsyganov (Balázs). Střely na branku: 35:29. Využití: 1:0. Diváci: 1550.

 

OSMIFINÁLE ČTVRTÉ ZÁPASY:

Benátky nad Jizerou - Znojmo (17:30)
Vrchlabí - Třebíč (18:00)
Havlíčkův Brod - Jihlava
(18:00)
Tábor - Kadaň (18:00)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář