Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Třebíč v dohrávce podlehla Olomouci

10. 1. 2010

ObrazekDnes byl splněn jednozápasový rest z programu pětatřicátého kola. Do Třebíče opětovně zavítala Olomouc. Předešlé měření sil se vlivem nepříjemné události okolo zkolabování domácího obránce Slámy neodehrálo, a tak se bitva opakovala v novém termínu. V utkání dominovali hosté, které bezchybným výkonem podpořil i gólman Žigárdy. Dvěma brankami se blýskl Zábranský.

 

Zcela očekávaně nejprve došlo k slavnostní události. Rodina Lukáše Slámy, zastupitelé města a klubu oficiálně poděkovali hráčům Olomouce za mimořádný čin, který vedl k záchraně života domácího hokejisty. Dárky včetně slíbeného dortu převzali konkrétně Jakub Bartoň, Tomáš Zbořil a Jakub Čuřík.

 

Utkání začalo v poměrně poklidném tempu. Do první gólové příležitosti se dostali po devíti minutách hosté. Domácí Lev však náporu Zbořilovy formace odolal. Zanedlouho třebíčský brankář úspěšně čelil i sólovému nájezdu Venkrbce. Tlak Olomoučanů sílil a přinesl také očekávané gólové vyjádření. V jedenácté minutě se díky dobré orientaci okolo brankoviště mohl radovat Zábranský - 0:1. Hanáci se v útočném pásmu rádi pohybovali a značně tak komplikovali domácím veškerou snahu o založení útoku. Dařilo se jim patřičně zaměstnávat i Lva, kterému musel často stoupat krevní tlak. V devatenácté minutě se domácím přitížilo, neboť šli po faulu Roda do oslabení. I přes několik nepřesností se Mora přece jen úspěchu dočkala. Střelecký nápor úspěšně završil Mikšan - 0:2.

 

Krátce po začátku druhého dějství se do zajímavé pozice nečekaně dostal Zahradník, ale mířidla se mu správně seřídit nepodařilo. Na zteč domácí svatyně se pokoušel vydat Tomajkův útok, ale neúspěšně. Lépe si už vedl Černý, který využil nepřesnosti domácích hráčů a prostřelil Lva - 0:3. Domácí snažení často táhl Obdržálek, ale mnohdy tomu chyběla výraznější podpora jeho spoluhráčů. V šestatřicáté minutě se opět zapotil domácí Lev, který během oslabení musel ztlumit tvrdou ránu Bartoně. Poslední dvouminutovka před druhou sirénou byla pod taktovkou domácích, jmenovitě pak Káni. Juniorský reprezentant v klíčový okamžik vydoloval puk a vyvezl ze třetiny. Za několik málo sekund výbornou poziční hrou krátce clonil Žigárdymu a do správných míst zužitkoval střelecký pokus Krätzera - 1:3.

 

Třetí třetina měla určit jakým směrem se utkání bude odvíjet, a to se také stalo. Na domácích hráčích byla vidět výrazná snaha s výsledkem něco dělat, ale chybělo tomu patřičné gólové vyjádření. Olomouc se připomněla v sedmačtyřicáté minutě, kdy Bordowského "líznutí" Ministrovy střely donutilo Lva k prosbě na paní Štěstěnu. Hanáci zvýšili aktivitu a bylo to poznat. Pomyslnou stopku mohl na čas zařídit Krätzer, ale Žigárdy byl pozorný. Domácí dostali nechtěně od soupeře pomocné lano po dvou vyloučení. Nejprve odjel pykat za svůj hřích Zbořil a za necelé dvě minuty ho doplnil Ministr. Třebíč se tak dostala do dvojnásobné početní výhody, ale velmi krátké. Přesilovka se Horákům nedařila, hostům se podařilo několikrát získat puk a vyhodit ho až k domácí bráně. Definitivní k.o. mohl domácím nasadit Čuřík, ale příležitost Lev dokázal zneškodnit. Za minutu už byl bezmocný při přesné střele Zábranského - 1:4, která tak pojistila zaslouženou výhrů Olomoučanů.

 

Třetí tým soutěže si tak mírně vylepšil reputaci po včerejší blamáži, kterou předvedl se Šumperkem. Hanáci si zbytečnou bodovou ztrátou zkomplikovali boj o svou pozici. Díky "nevýhodnosti" hracího systému nejvíce z odstupu Havířova ze soutěže vytěžil Hradec Králové. Právě největší rival v boji o bronzový stupeň získal šest bodů zadarmo a veškeré ztráty Mory mu hrají do karet.

 

VÝSLEDEK DNEŠNÍ DOHRÁVKY 35. KOLA:

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Olomouc 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky: 39. Káňa (Krätzer) - 12. Zábranský (Tomajko), 20. Mikšan (Nedbálek, Brančík), 25. Černý, 58. Zábranský. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 29:42. Diváci: 1750.

 

Foto: Jaroslav Pazdera

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář