Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Opět bez překvapení, Hradec si navíc odvezl potupný debakl

9. 3. 2010

NEPŘEHLÉDNĚTE: První hokejová liga dnes pokračovala druhými semifinálovými zápasy. Týmy Hradce Králové i Olomouce měly další pokus na to, aby svého věhlasnějšího soupeře překvapily. I přes očekávanou snahu se tak nestalo. Oslabený Hradec vyhořel v aréně Lvů a musí bezesporu zpytovat svědomí. Hanáci bojovali, ale opět jim to k výhře nestačilo.

 

 

Co se Olomouci nepovedlo v prvním střetnutí, tak to jí vyšlo dnes. Jmenovitě dosáhnout úvodní gól zápasu. Po Kucharczykově pasu Cháberu prostřelil Korhoň - 0:1. Postupem dalších minut se domácí stále více tlačili do šancí a ve čtrnácté minutě se také dočkali. Skořepa nejprve trestuhodně zahodil stoprocentní příležitost, ale přenesení hry na obránce Grofa už bylo potřebně efektivní - 1:1. Do konce první dvacetiminutovky ještě stačil Mikšovic otočit skóre ve prospěch KLH na 2:1.

 

Pokud si v prvním utkání vypil kalich smůly Mikšovic, tak dnes pomyslnou hořkost okusil olomoucký bek Vyrůbalík, který dvakrát během střetnutí nastřelil konstrukci Cháberovy branky. Po šesti minutách vzrostl náskok Severočechů na dvougólový. Procházka využil svého postavení a překvapil Hyláka potřetí - 3:1. Tentýž hráč měl na hokejce i čtvrtý zásah, ale tentokrát na olomouckého brankáře nevyzrál. O své i hokejové nebezpečnosti přesvědčil i Duda, který prošel obranou Olomouce až k Hylákovi, ten však jeho pokus se štěstím lapil.

 

Hanákům svitla naděje na začátku jednačtyřicáté minuty, kdy početní výhodu čtyř proti třem zužitkoval Koma - 3:2.  Očekávaný tlak hostů nepřišel i z toho důvodu, že Chomutov hrál víceméně na jistotu, což mu stačilo. Během poslední desetiminutovky se už Severočeši stáhli blíž svému obrannému pásmu a dobře napadali olomouckou snahu o útok. Poněkud nečekaně přišel v šestapadesáté minutě čtvrtý gól domácích. Tribuncovsův ukázkový pas před Hylákem chytře tečoval Trochta a prakticky byla druhá výhra favorita dokonána.

 

KLH Chomutov - HC Olomouc 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky: 14. Grof (Duda), 19. Mikšovic (Jíra), 26. Milan Procházka (Grof), 56. Trochta (Tribuncovs) - 7. Korhoň (Kucharczyk), 41. Koma (Ministr). Rozhodčí: Zubzanda, Kubičík - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3156.

Průběžný stav série
2:0 (3:1, 4:2)

 

Hradec prožil ve Zlatopramen areně zápas hrůzy. Nevycházelo mu vůbec nic a smolný zápas odchytali i oba gólmani. Vystřídaný Luňák se dokonce ještě do branky vracel. Už prakticky první dvacetiminutovka ukázala, že to s hosty bude zlé. Vše odstartoval povedeným bekhendem Pazourek - 1:0. Když za necelé čtyři minuty překonal Luňáka obránce Němeček, tak trenéři hostů oznámili alarm v podobě time outu. Účel stornování rozjetého Ústí splněn nebyl, neboť Pajič zmátl za brankou hradeckého gólmana natolik, že ten ani na jeho průnik z druhé strany nereagoval - 3:0. To bylo na psychiku hostujícího strážce příliš a tak musel do branky Vošvrda. Ani on nezamezil pokračující zkáze. Na uvítanou ho z těžkého úhlu překvapil Šagát. Aby toho nebylo málo, tak krátce po přečkání dvojnásobného oslabení zasadil Hradci pátý direkt Mikulík - 5:0.

 

Noční můra hostů jakoby neměla konce. M. Pšurný po asistenci svého bratra Romana zvýšil ve čtyřiadvacáté minutě na 6:0. Za pět minut přidal sedmý gól Heinisch, který se během druhé třetiny radoval ještě jednou a devátý zásah zajistil pro Ústí během přesilovky Šagát. Hosté byli naprosto na ručník a víceméně bylo po zápase. Do třetí třetiny nastoupil do branky znovu Luňák. Ústí sice dosáhlo diváky vyvolávaného desátého gólu, avšak ten nemohl být pro posunutí dnes až příliš otevřené klece uznán. Východočechům se nakonec podařilo díky Kadlecovi dosáhnout čestného úspěchu, avšak to už nemohlo nic změnit na naprosto nepodařeném vystoupení.


HC Slovan Ústečtí Lvi - HC VCES Hradec Králové 9:1 (5:0, 4:0, 0:1)
Branky: 4. Pazourek (Mikulík), 8. Němeček (Pazourek, Alinč), 8. Pajič (Heinisch), 12. Šagát (Hanzl), 19. Mikulík (Alinč, Gýna), 24. M. Pšurný (R. Pšurný, Mikulík), 29. Heinisch (Pajič, Zeman), 36. Heinisch (Zeman, Pajič), 37. Šagát (Gureň) - 52. Kadlec (Roubík, Šejnoha). Rozhodčí: J. Dvořák, Petružálek - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3720.

Průběžný stav série 2:0 (6:3, 9:1)

 

Série se nyní přesouvají na led Olomouce resp. Hradce Králové. Třetí měření sil jsou na programu v pátek a čtvrté zápasy v sobotu. Podaří se domácím týmům zdramatizovat průběh aktuálního dějství?

 

Páteční program - semifinále - 3. zápasy série:

HC VCES Hradec Králové - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

HC Olomouc - KLH Chomutov (18:00)

 

Sobotní program - semifinále - 4. zápasy série:

HC Olomouc - KLH Chomutov (17:00)

HC VCES Hradec Králové - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

 

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář