Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Opatrné finále se šťastnou tečkou pro Ústí

23. 3. 2010

Druhá nejvyšší domácí soutěž má za sebou úvodní zápas finálové série play off. Kdo čekal strhující ofenzivní bitvu, tak musel být zklamán. Týmy Ústí i Chomutova vsadily na taktickou hru s čekáním na chyby soupeře. Utkání bylo vyrovnané a přineslo pouhé tři branky. O rozdílovou trefu, která se ukázala jako vítězná, se postaral přesně v polovině základní hrací doby Hovorka.

 

Pro diváky bylo severočeské derby tou nejlepší finálovou pozvánkou. Už před sezonou se o obou klubech mluvilo jako o papírově největších favoritech 1. ligy, což se startem finálového klání jen potvrdilo. Střetnutí se odehrávalo v opatrném průběhu. V jedenácté minutě přišla první zajímavá situace. Gureň se kousek od modré čáry opřel do střely a letící puk skončil i s přispěním clonícího hostujcícího beka za zády gólmana Chábery - 1:0. Ve Zlatopramen aréně mohlo být za tři minuty později ještě veseji. Hovorka našel před brankou slibně najíždějícího Kloboučka, ale ten v klíčový okamžik špatně seřídil mířidla.

 

Chomutov se dostal ke slovu v šestadvacáté minutě. Hosté zamkli Lvy v jejich obranném pásmu a pálili do Salfického. Tomu se ještě podařilo vyrazit Dudovu střelu, ale nepokrytý Jeslínek si vzal puk na svou čepel hokejky a jistícím bekhendem trefil přesně - 1:1. Domácí zaúřadovali ještě v téže třetině. Heinischovu střelu nasměroval do branky Hovorka - 2:1.

 

Tento gól se nakonec ukázal jako vítězný. V závěru třetí dvacetiminutovky svěřenci trenéra Rulíka zvýšili svou aktivitu. V klíčový okamžik však Hruška na spolehlivě chytajícího Salfického vyzrát nedokázal. Chomutov se rovněž pokusil o poslední možný taktický manévr, ale ani šest mužů v poli toužebný gól nezařídilo.

 

Ústeckým Lvům se tak podařilo do finálové série vykročit tou správnou nohou. Další zápas je na programu zítra od 18 hodin. O víkendu se bitvy přesunou na led chomutovských pirátů.


 

HC Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 11. Gureň, 31. Hovorka (Heinisch, Pajič) - 26. Jeslínek (Duda, Pulpán). Rozhodčí: Smitka, Lacina – Podrazil, Kajínek. Vyloučení: 8:8. Bez využití.  Střely na branku: 35:37. Diváci: 6393.

 

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Novotný, Gureň, O. Kříž, Sklenička - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Pajič, Heinisch - J. Heřman, Šagát, Dragoun - M. Pšurný, Mikulík, R. Pšurný. Trenéři: Rosol a Skrbek.

KLH Chomutov: Chábera - Posmyk, Pulpán, Grof, Hájek, Tribuncovs, Brňák, Všetečka, Trefný - D. Hruška, Kraft, Duda - M. Procházka, Trochta, Skořepa - Jíra, Mikšovic, Hašek - Jeslínek, Domin, Polanský. Trenéři: Rulík a Petrovka.

 

Další program finálových zápasů:

Středa 24. března - 2. zápas:

HC Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov (18:00)

Sobota 27. března - 3. zápas:

KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

Neděle 28. března - 4. zápas:

KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

 

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář