Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Hradec nadělil Lvům šest branek a dává zapomenout na úvodní mizérii

13. 3. 2010

Nečekané, ale skutečné. Východočeši po dvou tristních výkonech na ledě soupeře jakoby nalezli tu správnou cestu vedoucí k úspěchu. Energetici vyhráli i druhé domácí utkání a navíc potupili favorita šestigólovým přídělem. Domácí se mohli spolehnout na výborného gólmana Vošvrdu a střelce Budínského, který ke dvěma brankám přidal i stejný počet asistencí.

 

Hradci dokonale vyšla první třetina. Za čtrnáct minut se dvakrát trefil Budínský a bylo jasné, že domácí půjdou bez respektu za další výhrou. Když se navíc povedlo Volrábovi zužitkovat početní výhodu při vyloučení Pazourka, tak to už bylo na Salfického psychiku příliš. Bývalý reprezentační brankář zamířil na střídačku a přepustil tak svou pozici kolegovi Orctovi. Druhý zkušený gólman se při několika zákrocích brzy dostal do provozní teploty.

 

Nástup do další fáze přinesl domácím novou gólovou radost. Budínský našel zcela volného Šejnohu a ten počtvrté rozjásal domácí příznivce - 4:0. Další branky padlay až v závěrečném dějství. Orcta překonali Hruška s Kubištou, kteří tak zaokrouhlili stav na impozantních 6:0. Domácí Vošvrda o rýsající se nulu přece jen přišel. Tři minuty před koncem ho překonal Pajič - 6:1. Hradečtí hráči tak dokázali před zraky svých fanoušků dostat favorita do kolen a vyrovnat tak sérii na 2:2. Pátý zápas je na programu v úterý na ledě Severočechů.

 

HC VCES Hradec Králové - HC Slovan Ústečtí Lvi 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Branky: 10. a 14. Budínský, 17. Volráb, 24. Šejnoha, 44. O. Hruška, 51. Kubišta - 57. Heinisch.
Rozhodčí: Hrubý, Lacina - Podrazil, Kajínek. Vyloučení: 9:10, navíc Karlíček - Němeček oba 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3039.

Průběžný stav série 2:2 (3:6, 1:9, 3:2 v prodl., 6:1)

 

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář