Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Hradec doma selhal a Ústí tak mohlo slavit postup do finále

18. 3. 2010

První liga už zná oba své finalisty. V úterý se Chomutovu podařilo počtvrté porazit Olomouc a dnes papírové předpoklady potvrdilo i Ústí. Druhý celek ze severu Čech nenechal nic náhodě a dovršil své kralování dnes na ledě Hradce Králové.  Hostům vyšly klíčové pasáže hry a i díky slepeným gólům si mohli svěřenci trenéra Rosola vychutnat poklidné vítězství v poměru 5:1.

 

Ústeckým dokonale vyšel nástup do utkání. Už po čtyřiačtyřiceti sekundách po Pajičově nabídce pálil Hovorka, jeho střelu ještě dokázal gólman Vošvrda vyrazit, ale na dorážku Alinče už byl krátký - 0:1. V osmé minutě prokázal pevnou stabilitu Orct, který odolal houževnatému zakončovateli Roubíkovi. Následně dostali Východočeši odměnu v podobě dvouminutové přesilovky pěti proti třem. Nabídku však využít nedokázali, což se později ukázalo jako klíčové. Hosté byli aktivní, a dokonce dostali kotouč za záda Vošvrdy podruhé, avšak v brankovišti bylo takové rušno, že sudí bez většího váhání rozpažil.

 

Ve druhé dvacetiminutovce se pomyslný chléb lámal podstatně víc. První velká příležitost patřila Hradci. Moskalovi střela nesedla a výsledkem byla pouze zlomená hůl. Sedmadvacátá minuta byla ve lví moci. V rozmezí osmačtyřiceti sekund se prosadili Mikulík s Heinischem a rázem byl stav 0:3. Poté se ujal slova Pazourek, který sice při svém prvním výraznějším pokusu neuspěl, ale jeho další v podobě úspěšné teče už mohl rozpoutat radost - 0:4. Domácí se probudili po oživujícím zásahu Roubíka - 1:4.

 

Třetí třetinu odstartoval neúspěšným sólovým únikem hostující Šagát. Hradečtí se nedokázali dostat do výraznějšího tlaku ani během početních výhod. Definitivní tečku za utkáním udělal během přečíslení ve čtyřiapadesáté minutě svým druhým zásahem Pazourek - 1:5. Hosté se po zásluze mohli radovat z postupu do finále letošního ročníku. Série s Chomutovem odstartuje v úterý 23. března a vítěz vyzve nejméně úspěšný extraligový tým v baráži.

 

HC VCES Hradec Králové - HC Slovan Ústečtí Lvi 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)
Branky:
Branky a nahrávky: 38. Roubík (Hruška Jan, Kadlec) - 1. Alinč (Hovorka, Pajič), 27. Mikulík (Pšurný Michal, Kříž), 27. Heinisch (Alinč, Janků), 38. Pazourek (Alinč), 55. Pazourek (Alinč, Janků). Rozhodčí: Blecha, Lacina - Beneš, Štofa. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Střely na branku: 25:42. Diváci: 3758.

 

HC VCES Hradec Králové: Vošvrda - Křetínský, Nedbal, Seidl, Prajsler, Táborský, Čáp, Klement, Lesák - Hruška Jan, Roubík, Kadlec, Budínský, Moskal, Volráb, Valášek, Kubišta, Hruška Ondřej, Stehno, Florian, Šejnoha.

 

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Novotný, Gureň, Kříž, Vobořil - Janků, Alinč, Pazourek, Hovorka, Pajič, Heinisch, Heřman, Šagát, Sklenička, Pšurný Michal, Mikulík, Pšurný Roman.

 

Konečný stav série: 2:4 - do finále postupuje Ústí  (3:6, 1:9, 3:2p, 6:1, 4:9, 1:5)

 

Nejbližší program finálové série:

Úterý 23. března - 1. zápas:

HC Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov (18:00)

Středa 24. března - 2. zápas:

HC Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov (18:00)

 

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář