Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Dalším semifinalistou se stala Olomouc, Hradec dělí od postupu už jen jediná výhra

1. 3. 2010

Druhá nejvyšší domácí soutěž měla na programu zbylé dva zápasy čtvrtfinálového programu. Již v pátek si postup mezi čtyři nejlepší celky zajistila mužstva Ústí a Chomutova.Dnes se k nim přidala Olomouc, která na vlastním ledě udolala díky trefě Brančíka jihlavskou Duklu. Hradec Králové šesti góly otupil odpor Třebíče a je blízko branám nové cesty.

 

Jihlava přijela na led Olomouce s nožem na krku. V sérii prohrávala už 3:1 a další neúspěch by už znamenal konec letošní sezony. Domácí situaci hráčům z Vysočiny nikterak neulehčili a evidentně chtěli zápasová měření ukončit čtvrtým vítězstvím už dnes. V sedmé minutě hanácký stadion burácel poprvé, když Bordowského přihrávku uklidil za záda gólmana Bendy povedenou střelou Mikšan - 1:0. Pár sekund před přestávkou navíc zahodil do tyče slibnou příležitost Korhoň.

 

Další branky se diváci dočkali až během druhé dvacetiminutovky. K nelibosti domácích příznivců se prosadila Jihlava. Nepřehledné situace využil Zeman jehož bekhendové nahození proklouzlo až za brankovou čáru - 1:1. Hostům po vyrovnání narostla křídla a Žigárdy mohl děkovat všem Svatým, kteří ochránili jeho klec při stoprocentní příležitosti Hodka. Olomoucký gólman se zanedlouho zaskvěl proti šanci Čachotského a jeho protějšek se zapotil při akci Černého. Mora se gólově prosadila ve třicáté minutě, kdy povedenou střelou zužitkoval početní výhodu Bartoň - 2:1. Za sedm minut později ukázal i Koma, že mu nedělá problém vypálit tvrdě a přesně - 3:1. Radost z druhé využité přesilovky mírně pošramotil v závěru třetiny snižujícím zásahem Bakus - 3:2. Armádu Svatých nejspíš vzýval i brankář Benda, který lapil příležitost Řípy a udržel tak hostům pomyslný plamínek naděje.

 

Domácí mohli utkání definitivně zlomit ve svůj prospěch během třetí dvacetiminutovky, ale to se nestalo. Naopak se z gólového úspěchu radovali jihlavští, konkrétně pak Dobrovolný, který v padesáté minutě prostřelil Žigárdyho betony - 3:3. Utkání se nakonec přehouplo do prodloužení, které po čtyřech minutách ukončil za hromového jásotu kapitán domácích Brančík - 4:3. Olomouc se tedy mohla radovat z postupu. Svěřenci trenérů Vlka a Fialy zahájí svou semifinálovou bitvu s Chomutovem v pondělí 8. března.

 

Daleko vyrovnanější je série mezi Hradcem Králové a Třebíčí. Východočechům nahrála do karet povedená úvodní třetina. O rychlý gól se už po šedesáti sekundách hry postaral svižnou dorážkou Malý - 1:0. Druhý gól zajistil v početní výhodě ukázkovou pumelicí Táborský - 2:0. Dvoubrankovou ztrátu se hosté snažili smazat, ale domácí vždy dokázali brzy reagovat. Klíčovou roli hrály zejména přesilové hry. Na Lašovo snížení odpověděl za tři minuty Hruška a Hrbáčkův úspěch dokázal eliminovat Roubík - 4:2.

 

I další početní výhoda přinesla pro domácí hráče radost. Aktivní Roubík našel u brankoviště Kadlece a pátý gól byl v pětačtyřicáté minutě realitou - 5:2. To, že se za chyby se pyká, se přesvědčil i střelec druhého domácího gólového úspěchu Táborský. Zkušený bek se na lavici hanby ani příliš neohřál a už putoval zpět do hry. Obdržálkův gól byl pro Východočechy nepříjemnou odměnou - 5:3. Poslední slovo v zápase si vzal kdo jiný, než hlavní strůjce úspěchu Roubík, který šestým gólem v síti Francouze potrestal Lašův faul na svou osobu a definitivně rozhodl utkání. Hradec Králové se ujal v sérii vedení a jediná výhra ho dělí od postupu do semifinále. Naopak Třebíč musí ve středu vyhrát jinak může zapomenout na prodloužení série. Dočkáme se ještě sedmého zápasu nebo Energetici již další drama nedopustí?

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY ČTVRTFINÁLE - 5. ZÁPASY:

HC Olomouc - HC Dukla Jihlava 4:3 po prodl. (1:0, 2:2, 0:1 - 1:0)
Branky: 7. Mikšan (Bordowski), 30. Bartoň (Korhoň), 37. Koma (Černý, Brančík), 64. Brančík (Černý) - 23. Zeman (Bezděk, Polcar), 39. Bakus (Čachotský), 50. Dobrovolný (Rytnauer, Zeman).

KONEČNÝ STAV SÉRIE: 4:1 (3:0, 5:4p, 3:2p, 4:5, 4:3p) - postupuje Olomouc

 

HC VCES Hradec Králové - SK Horácká Slavia Třebíč 6:3 (2:0, 2:2, 2:1)
Branky: 2. Malý (Hruška O.), 19. Táborský (Moskal), 32. Hruška J. (Roubík, Křetínský), 40. Roubík (Karlíček), 45. Kadlec (Roubík, Karlíček), 55. Roubík (Karlíček, Kadlec) - 29. Laš, 37. Hrbáček (Obdržálek, Káňa), 51. Obdržálek (Laš, Dolníček).

PRŮBĚŽNÝ STAV SÉRIE 3:2 (1:4, 3:2, 4:10, 3:0, 6:3)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář