Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Chrudim zahájila boj o udržení výhrou a ujala se vedení ve skupině

13. 2. 2010

Druhým hracím dnem pokračovaly i prvoligové záchranářské boje. Do konfrontace s Berounem šla po Šumperku tentokrát Chrudim a stejně jako moravský klub se radovala z vítězství. Na hubeném, ale jistém vítězství 2:0 se podílel vydatnou měrou bezchybný Filip Landsman, který zneškodnil všech čtyřiatřicet střeleckých pokusů berounských hráčů. O dvě branky se postarali Šeda a Buchtele.

 

Hráči obou celků se do sebe pustili bez výraznějšího respektu. Vše odstartoval tvrdý zákrok berounského Malého, který už v úvodu dějství zavítal na lavici hanby. Hra se posléze kouskovala několika dalšími vyloučeními, ale byly k vidění i zajímavé šance. Jednu z největších během první třetiny zlikvidoval Buchtelemu vynikajícím zákrokem lapačkou Cikánek. Mezitím rozhodčí vyloučil hostujícího Nedvěda, kterého za pouhých šest sekund doplnil další hráč.

 

Dvojnásobná početní výhoda byla pro Chrudim jako dar z nebe. Devět sekund stačilo Šedovi k tomu, aby dvojnásobnou početní výhodu zužitkoval gólem. Za čtyři minuty později se ve výborné příležitosti ocitl Malínský, ale Cikánek svůj tým podržel. Berounský gólman se zaskvěl i proti nájezdu Žáka. Stranou pozornosti nezůstal ani jeho protějšek Landsman, který během sníženého počtu hráčů na ledě vychytal Krätzera.

 

Při domácích stálo během druhé třetiny obrovské štěstí. Nejprve Kopeckého střela rozezněla brankovou konstrukci a když Rudovského pokus orazítkoval hned dvě tyče, tak už museli kroutit hlavou i domácí příznivci. Medvědi se dostávali do několika výborných příležitosti, ale Braniš ani Diviš toužebného vyrovnání nedocílili.

 

Bylo zřejmé, že si na Beroun zasedla paní Smůla, která se připletla do klíčových situací. Za zmínku také stojí zlomená Růžičkova hůl v šanci, která byla stoprocentní. Jednogólový náskok rozšířil během pětapadesáté minuty povedenou pumelicí Buchtele a tím tak rozvášnil nervózní domácí příznivce. Hosté se v závěru pokusili o hru vabank, ale ani šest mužů v poli už na výsledku nic změnit nedokázalo.

 

Chrudim si tak připsala tři body a dostala se do čela záchranářské tabulky právě před tým Medvědů. V pondělí zavítá tým Orlic na led Šumperku.

 

PLAY OUT - DRUHÝ ZÁPAS:

HC CHRUDIM - HC BEROUNŠTÍ MEDVĚDI 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky:
12. Šeda, 55. Buchtele. Rozhodčí: Wagner - Hejl, Žídek. Vyloučení: 10:13, navíc Nedvěd (Beroun) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 660.

 

DALŠÍ PROGRAM ZÁPASŮ O UDRŽENÍ:

Pondělí 15. února - 3. kolo:

Salith Šumperk - HC Chrudim (18:00)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář