Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Chomutov vyhrál podruhé a zdramatizoval finálovou sérii

28. 3. 2010

Finále první ligy má po dnešním výsledku nový náboj. Družina pirátů z Chomutova dokázala zvítězit i ve svém druhém domácím vystoupení a srovnala tak stav probíhající série. Klíčem k úspěchy byly zejména čtyři využité přesilové hry a přečkané dvě dvojnásobné oslabení. Domácím se tak povedlo dostat svého severočeského rivala do kolen a okořenit tak samotný průběh ostře sledované bitvy.

 

Klíčový moment zápasu se udál ve třinácté minutě úvodní třetiny. Hostující Gýna nešetrně smetl na mantinel Mikšovice a ve tváři domácího hráče se objevila krev. Gýna vyfasoval čtyři minuty a Chomutovu se tak naskytla ideální výhoda dlouhé přesilovky. Pouhých osmačtyřicet sekund stačilo na její využití. Pulpán přenesl hru na Bombice a jeho projektil zastavila až síť ústecké branky - 1:0. V pokračující výhodě se zrodila další domácí radost. Opět dalekonosný pokus, tentokrát z hole Brňáka, doplachtil až do místa určení 2:0. Hosté se z dvou těžkých úderů vzpamatovali rychle. Z pohledné akce snížil R.Pšurný - 2:1.

 

Přesilové hry byly pro domácí výběr cestou na post vládce utkání. Vyloučení Novotného potrestal dorážkou střely Pulpána pozičně dobře postavený Kraft - 3:1. Ústečtí Lvi bojovali, ale v klíčových pozicích jejich snažení neutralizoval Hanuljak. Ve třiatřicáté minutě se opět rozsvítilo světlo za Orctovou brankou. Skořepa střelou k tyči našel skulinku a počtvrté rozjásal početnou skupinu domácích příznivců - 4:1. Skóre mohl ještě navýšit Hašek, ale tentokrát zůstal hostující brankář nepřekonaný. Štěstí už neměl při šanci Skořepy, který povedenou střelou podruhé v zápase zamířil mimo jeho dosah - 5:1.

 

V závěrečném dějství už pouze kosmeticky upravil konečný účet utkání M.Pšurný - 5:2. Chomutov dokázal navázat na sobotní úspěch a svého soka tentokrát očividně přehrál. Série se tedy dostala na vyrovnané hodnoty, což dává průběhu ostře sledované bitvy výraznější náboj. Týmy Chomutova i Ústí svá domácí vystoupení zvládly a nyní budou bojovat střídavě na ledě soupeřů o klíčové výhry.

 
 

KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi 5:2 (2:1, 3:0, 0:1)
Branky: 13. Bombic (Pulpán, Hruška), 15. Brňák (Domin, Tribuncovs), 26. Kraft (Pulpán, Duda), 33. Skořepa (Procházka, Grof), 40. Skořepa (Kraft, Grof) - 15. Pšurný R. (Pšurný M., Mikulík), 53. Pšurný M. (Mikulík, Pšurný R.). Rozhodčí: Jeřábek, Jílek - Prchal, Padevět. Vyloučení: 7:8, navíc Mikulík(UNL) 10 OT. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5126. Střely na branku: 33:24.

 

PRŮBĚŽNÝ STAV SÉRIE: 2:2 (1:2, 2:5, 4:3p, 5:2)

 

KLH Chomutov: Hanuljak - Bombic, Pulpán, Grof, Hájek, Všetečka, Trefný, Tribuncovs, Brňák - Hruška, Kraft, Duda, Procházka, Trochta, Skořepa, Eiselt, Domin, Polanský, Jíra, Mikšovic, Hašek.

 

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Novotný, Gureň, Gureň, Sklenička - Janků, Alinč, Pazourek, Hovorka, Pajič, Heinisch, Pšurný M., Šagát, Dragoun, Mikulík, Hanzl, R. Pšurný.

 

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář